Havenmeesterswoning bovenaan bij bedreigd erfgoed

URK
De voormalige havenmeesterswoning op Urk voert de lijst aan van bedreigd erfgoed op Urk. Dat heeft de Stichting Erfgoed Urk die de lijst samenstelt, vrijdag bekend gemaakt.

De stichting is bang dat de leegstaande woning wordt gesloopt en plaats moet maken voor nieuwbouwplannen. Dat zou ten koste gaan van het 'authentieke Urker havenfront'.

De lijst bevat in totaal 11 markante plekken. Op nummer twee en drie staan Het Oude Kerkhof en een kunstwerk van beeldhouwer Frans van der Ven.

reacties (7)

 • Urker

   

  Gewoon zorgen dat je op tijd sloopt. Voorkomt allerlei stagnatie en extra kosten door dit soort hobbyisme. Als we altijd zo gedacht hadden, dan woonden we nu nog in hunebedden. Dus....maandag beginnen te slopen!! En als Tiemen wat wil dat betaalt hij het zelf maar.

  reageer
 • Klaas de Boer

   

  Helemaal mee eens

  reageer
 • Neve

   

  achterlijke vertoning is het.! Is de laatste jaren uitgewoond en gesloopt door Polen die er in gepropt werden. Weer zo'n eindeloos bureaucratisch verhaal terwijl er genoeg private kopers waren en zijn die het weer compleet in oude staat willen herstellen zodat het er piekfijn uitziet. Zie het voorbeeld bij de vuurtoren met het oude gulfgebouw. Geweldig zoals dat gedaan is. Er zijn nog mensen zat die het geld hebben om zoiets perfect te renoveren, maar nee .. Die verrekte regeltjes !

  reageer
 • Marcel

   

  voor mij persoonlijk is het gewoon een oud gebouw met weinig karakteristieke uitstraling.... Maar goed ieder zijn ding, zolang Urk het maar zelf betaald

  reageer
 • Kramer

   

  Niet jokken Geert.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rikus

   

  Plat dat lelijke hoes, het is om je kapot te schamen dat da nog in de haven staat nou

  reageer
 • Geert

   

  Seze oude havenmeesters woning is door en door verrot en staat op instorten. Gewoon slopen, het is niet waard om er tonnen aan te investeren. slopen is goedkoper.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert