De vijf leukste uitjes dit weekend

FLEVOLAND
Naast de grote sportevenementen op zaterdag als de triatlon en de Fish Potato Run is er weer genoeg te doen in onze provincie. Wij hebben de vijf leukste op rijtje gezet.

1. Pieperfestival
Het Pieperfestival is inmiddels al in volle gang in Emmeloord. Vrijdagavond kunnen de jongsten genieten van DJ's uit de polder, de 538-stage en rapper Lil' Kleine, bekend van het nummer 'Drank en Drugs'. Zaterdag overdag zijn er veel sportieve activiteiten voor de kinderen en het belangrijkste, gratis patat tussen 11.30 en 17.30 uur!
Zaterdagavond zijn er ook nog optredens van The Dudettes, Sunday Sun, Memphis Maniacs en DJ Marc Bakker.

2. LelySTART
LelySTART trapt vrijdag af met optredens van Sunday Sun en de Comedytrain. Zaterdag kun je 3D-printen, meedoen aan een Minecraft-wedstrijd en een speurtocht. De avond wordt afgesloten met optredens van Kenny B, Memphis Maniacs en Di-rect. Zondag gaat het evenement door met een kofferbakmarkt, straattheater en een acrobatenvoorstelling.

3. Open Monumentendag Urk
Tijdens de Open Monumentendag is zaterdag op Urk onder andere de vuurtoren gratis te beklimmen. Vanaf 10.00 uur tot 16.00 zijn er ook gratis orgelconcerten in De Bethelkerk en het Kerke aan de Zee. Bij de toeristeninformatie zijn fiets- en wandelroutes verkrijgbaar en is een folder te krijgen met alle monumenten die toegankelijk zijn.

4. NK Combinerace
Een cross met grote landbouwvoertuigen, dat is wat er vanaf 12:00 uur te zien is op het Nederlands Kampioenschap Combinerace in Emmeloord. Daarnaast wordt er ook gecrosst met crossauto's, auto's omgebouwd tot driewielers en auto's die door twee man bediend moeten worden. Gratis tip, neem oordopjes mee, want het kan er luidruchtig aan toe gaan.

5. Roofvogelshow
Tijdens een vliegshow op kinderboederij het Stadspark in Lelystad zijn roofvogels van dichtbij te bewonderen. De show wordt om 14:00 uur geopend en de entree van 3 euro komt geheel ten goede aan Stichting Dierenweiden Lelystad.

reacties (5)

 • Patrick

   

  Ik doe liever wat leuks op zondag. Goed idee om evenementen op de site te vermelden!

  reageer
 • Ik

   

  Bezoek eens een kerk op zondag!

  reageer
 • Popje

   

  Wat een scala aan leuke evenementen dit weekend. Misschien een idee om dit elk weekend te vermelden hier?

  reageer
 • Serge

   

  Eindelijk iets actueels en zinnigs van de redactie op de site. Het zwabberende schip zou wel eens koers kunnen vatten.

  reageer
 • Rob.Erto

   

  Wat een leuk initiatief, evenementen in de regio!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert