Keuze voor Zwolle valt slecht in rest van Flevoland

DRONTEN
Het plan van de gemeente Dronten om voor het regionaal werkbedrijf over te stappen van Flevoland naar de regio Zwolle, valt slecht bij andere Flevolandse gemeenten. Het regionaal werkbedrijf is een samenwerkingsverband tussen onder andere werkgevers en gemeenten. Het heeft als doel mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt weer aan een baan te helpen.

Het college van burgemeester en wethouders in Dronten denkt dat de gemeente beter af is als het zich aansluit bij het werkbedrijf in de regio Zwolle.

Vanuit onder andere Almere en Lelystad klinkt kritiek op dat plan. Afspraken die al gemaakt zijn met werkgevers kunnen onder druk komen te staan als Dronten vertrekt. Dat zegt de Lelystadse wethouder John van den Heuvel. Donderdag bleek al ook dat de gemeenteraad van Dronten kritisch staat tegenover het plan. Op dit moment wil het ministerie van Sociale Zaken overigens nog geen toestemming geven aan Dronten om van regio te wisselen.

reacties (12)

 • Marijke

   

  Dronten kan wel bij Zwolle willen horen. Maar Biddinghuizen wil liever bij Harderwijk en Elburg....

  reageer
 • Gerrit

   

  De gemeente Dronten is de weg kwijt, enorm protesteren toen de herindeling van de provincies. En nu gaan ze uit eigen beweging buiten de provincie grens. Als inwoners van gemeente Dronten zijn ze niet verplicht om hieraan mee te werken.

  reageer
 • Dirk

   

  Tja, en dan doen we verrast en zijn we boos.... Hoort Dronten dan ook bij de MRA straks. Wellicht goed om hier van te leren! Dronten heeft groot gelijk. Beter naar het achterland kijken dan het water in rijden met Lelystad en Almere.

  reageer
 • Petra

   

  Zo blij dat ik inkomsten heb! Ik moet er niet aan denken om richting Zwolle of Kampen te moeten. Maar ik ben geloof ik nogal in de minderheid :-) .

  reageer
 • Erwin

   

  Ik zeg, ...Op naar regio Zwolle! de binding met het oude land over de Roggebot bied meer kansen & mogelijkheden dan Lelystad-Almere!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  IMpact, de sociale werkvoorziening, is toch ook van Dronten en Kampen gezamenlijk? Logisch om dan voor Zwolle te kiezen. Nu is het raar. Zeewolde zal ook nog wel een keer voor Harderwijk/Ermelo kiezen, sie delen de sociale dienst al. Volgens mij gaat het ministerie niet over gemeentelijke samenwerkingsverbanden, en moeten gemeenten alleen maar zorgen voor congruente samenwerkinsgverbanden. Dan is de stap van Dronten juist logisch.

  reageer
 • Lely

   

  Maar de arbeidsmarktregio wordt door het rijk bepaald en niet door de gemeenten zelf. Als Flevolandse gemeenten erachter staan maakt dat het wellicht makkelijker. Maar vertrek zal inderdaad wat betekenen in de afspraken in de regio.

 • Deetje

   

  Is gewoon een goed idee! Drontenaren hebben een betere band met zwolle dan met bv almere

  reageer
 • Hannes

   

  Plaats van samenwerking, concurreren ze elkaar liever dood.

  reageer
 • michael

   

  Hebben Almere en Lelystad hun ogen dicht ofzo ?? Ze weten toch dat Dronten graag met Zwolle en Zeewolde met Harderwijk wil optrekken.

  reageer
 • frits

   

  De ogen van Almere en Lelystad zijn inderdaad zo erg op Amsterdam en het Gooi gericht, dat ze niet doorhebben hoe Dronten en Zeewolde georienteerd zijn. Het gaat ze ook niet om deze gemeenten, ze zijn alleen bang voor de werkgelegenheid van in dit geval Almere. En de Noordoostpolder en Urk zullen jaloers zijn op deze stap van Dronten. Alleen zit de Noordoostpolder nog samen met Lelystad is Concern voor Werk.

 • DeLuis

   

  lijkt mij een goeie keuze, ik heb ook veel meer met de regio Zwolle dan met Flevoland.

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  Het college van B&W van de gemeente Dronten bestaat met afstand uit lieden met een mega afstand tot de arbeidsmarkt.

  reageer
 • Drontense

   

  Nou ik ga liever naar Zwolle dan Almere. Makkelijker te komen en sneller.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert