Keuze voor Zwolle valt slecht in rest van Flevoland

DRONTEN • Vr 11 september 2015 | 16:16 • Vrijdag 11 september 2015 | 16:16
Het plan van de gemeente Dronten om voor het regionaal werkbedrijf over te stappen van Flevoland naar de regio Zwolle, valt slecht bij andere Flevolandse gemeenten. Het regionaal werkbedrijf is een samenwerkingsverband tussen onder andere werkgevers en gemeenten. Het heeft als doel mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt weer aan een baan te helpen.

Het college van burgemeester en wethouders in Dronten denkt dat de gemeente beter af is als het zich aansluit bij het werkbedrijf in de regio Zwolle.

Vanuit onder andere Almere en Lelystad klinkt kritiek op dat plan. Afspraken die al gemaakt zijn met werkgevers kunnen onder druk komen te staan als Dronten vertrekt. Dat zegt de Lelystadse wethouder John van den Heuvel. Donderdag bleek al ook dat de gemeenteraad van Dronten kritisch staat tegenover het plan. Op dit moment wil het ministerie van Sociale Zaken overigens nog geen toestemming geven aan Dronten om van regio te wisselen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel