Arts van MC Zuiderzee speelt rol in campagne tegen vooroordelen

LELYSTAD
Een arts van het MC Zuiderzee in Lelystad werkt mee aan een campagne van dagblad Trouw. Vanaf dit weekend wil Trouw met video's aandacht vragen voor vooroordelen tegen vluchtelingen.

De 28-jarige Gor Khatchikyan is als kind met zijn ouders meegevlucht uit Armenie en in 2007 kreeg hij een verblijfsvergunning.

Hij werkt nu als arts op de spoedeisende hulp. In de campagne vraagt hij aandacht voor discriminerende tweets. Hij hoopt dat er meer aandacht komt voor het verhaal achter de vluchteling.

reacties (5)

 • .\/\/.

   

  "Niet gepast, zeker niet als het degenen die dat betreffen er mede voor hebben gezorgd dat de heer Khatchikya nu is wie hij dank zij hen kan zijn."- o, dus hij moet zijn mond houden en niet zeuren? En trouwens, wat betekent "het hebben van het vooroordeel dat mensen met een bepaalde mening deze alleen maar baseren op hebben van vooroordeel" - is dat een soort hond die achter zijn eigen staart aanzit?

  reageer
 • Barbara

   

  Wie deze wereldburger is en wat hem drijft weten wij niet, gaat ons ook niets aan, wij weten nu wel dat hij een beroep en een mening heeft. Dat is meer dan voldoende om te allen zien dat wij allen vluchteling of niet mens zijn.

  reageer
 • Jacob

   

  Zoals meer gebeurd geeft de heer Khatchikyan blijk van het hebben van het vooroordeel dat mensen met een bepaalde mening deze alleen maar baseren op hebben van vooroordeel. Niet gepast, zeker niet als het degenen die dat betreffen er mede voor hebben gezorgd dat de heer Khatchikya nu is wie hij dank zij hen kan zijn.

  reageer
 • cin

   

  Toendertijd hadden velen ook hun (voor)oordeel al klaar Dus geef ook deze vluchtelingen een kans En nee ze worden niet allemaal arts Maar de meeste zullen goed terecht komen Zij die overleven zullen zichzelf meer bewijzen dan menig ander die hier al geboren en getogen zijn.

  reageer
 • Gerda

   

  Deze arts laat zijn verhaal horen, hij is goed terecht gekomen. Maar zijn verhaal is niet het verhaal van de vele andere

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert