Eerste kantoorvilla De West geopend

DRONTEN
De eerste van de vijf geplande kantoorvilla's aan De West in Dronten is vrijdagmiddag officieel geopend. Het database marketingbedrijf Prosu neemt intrek in de kantoorvilla.

De opening werd verricht door wethouder Dirk Minne Vis van de gemeente Dronten en accountmanager Peter Broer van MAC3PARK.

In het verleden was er verzet tegen het project door omwonenden omdat ze zich zorgen maakten over het verdwijnen van het groen in de buurt. Die bezwaren werden ongegrond verklaard door De Raad van State.

reacties (38)

 • Gerard J.

   

  Eens! Maar die adonis ernaast mag er ook wezen!

  reageer
 • Ernst Hamer

   

  Wie is die mooie knul linksboven?

  reageer
 • Klaas

   

  Beste ontwikkelaar volgens mij was het anders er was geen huurder voor het pand toen heeft breemhaar dit bedrijf het pand aangeboden tegen de zelfde prijs als het bouwvallige pand waar ze in zaten

  reageer
 • Drontenaar

   

  Nog geen 1 drontenaar gehoord die het eens is met de bouw van deze lelijke nieuwerwetse blokkendoos.

  reageer
 • Ontwikkelaar

   

  Goh Jan T, nu laat je je toch wel een beetje kennen hoor ! Het gaat jou dus om geld ? Misschien ook zelf eens wat opstarten voor eigen rekening en risico en tot iets succesvols uit laten groeien. Kan je ook wat laten bouwen ...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • jan t

   

  Op het verhaal van de ontwikkelaar die ons azijnzeikerds noemt er eord maar 1 iemand rijker van het vernielen van het groen in dronten en dat is de ontwikkelaar zelf van die lelijke blokkendoos

  reageer
 • Ontwikkelaar

   

  Beste WFS, Dronter bedrijf Prosu groeit uit zijn jasje. Weer hiervoor de Dronter economie en werkgelegenheid. Logisch gevolg dat men dan een groter onderkomen zoekt.

  reageer
 • jan

   

  Dit riekt naar vriend (voetbal) politiek

  reageer
 • Wfs

   

  Komt toch uit een ander Mac gebouw? Dat staat straks leeg. Ik kan de landsschapsvervuiling niet mooi of duurzaam vinden en er staan al zoveel kantoorpanden leeg dus nut/noodzaak voor bouwen was er niet anders dan prestige. En dat werk was er al is niet na de verhuizing zo heel veel anders geworden.

  reageer
 • grondstof

   

  Binnen de kortste tijd staan er 5 gebouwen leeg en kunnen ze weer worden afgebroken. In de randstad is er al geen behoefte aan kantoren laat staan in een polderdorp als Dronten.

  reageer
 • Johan

   

  Beste Lieuwe, het is nooit als productiebos bestempeld. Uiteraard zijn er populieren geplant, omdat deze snel groeien en een welkome aanvulling waren in de vlakke/kale polder. De meeste populieren zijn nu gesneuveld ivm ouderdom, maar er staat nu toch echt wel een mooi stukje bos midden in Dronten! Het spoor is in Dronten niet naar het noorden geschoven, dat ligt gewoon op het tracé dat is aangelegd bij de inpoldering.

  reageer
 • Johan

   

  Beste man zonder naam, op heel west is geen aardappelschuur te bekennen, alleen op noord staan nog een paar loodsen te wachten op de sloop, zoals bij Agrifirm al is gebeurd. Daar zijn woningen gepland. Wat is er eigenlijk mis met een aardappelschuur, daar is nog bedrijvigheid, voor een kantoor staan alleen maar auto's. Gewoon een gebouw waarin iets gebeurd. Men probeert er soms wat moois van te maken voor de uitstraling, echter smaken verschillen, en degene die erbij betrokken zijn vinden het prachtig. De rest walgt ervan. Voor slopen is het te laat, maar ik hoop dat de gemeente de voorliggende groenstrook dusdanig aanpakt dat we van de weg geen zicht meer hebben op dit walstallige gebouw!

  reageer
 • jan

   

  Als men eerst de lege panden in de gemeente zouden opvullen ongeacht de locatie dan zou er in deze gemeente nog groen over blijven ik kan me herinneren dat de gemeente adventeerde over dronten het groene hart van Nederland maar zoveel groen is er niet meer over men kan beter adventeren over geen groen en veel leegstand

  reageer
 • Waarom maken jullie je zo druk als je de ins en outs niet weet

  reageer
 • groen

   

  Beste ontwikkelaar. Al waren er 1000 bezoekers, en ook al zijn alle panden verhuurd. Dat doet niets af aan het feit dat er een prachtig stuk groen midden uit het dorp is gekapt. En door het verdwijnen van het groen zijn er lelijke baksteen blokken gekomen. Maar ja. Geld geld geld.

  reageer
 • Naaste Boeg bewoner

   

  Er is nog een hele mooie locatie waar de gemeente Dronten kan/mag bouwen. Een braak liggend terrein voormalige tuincentrum de Boeg. Hoeven ook geen bomen gekapt te worden. Dit terrein is toch ook geen visite kaartje voor Dronten. Dit is toch een doorn in het oog. Doe hier maar wat mee Gemeente Dronten, jullie zijn toch al verzot op om alles vol te bouwen.

  reageer
 • man zonder naam

   

  Je zet toch geen bedrijven met een uitstraling naast aardapelschuren.

  reageer
 • lieuwe

   

  Wat was er nu zo mooi aan dat bos, het is in feite gewoon produktiebos dat zonder kap ook uit elkaar waaide. De populieren waren al grotendeels weg dus...Ik dacht ook dat in verre verleden ook de bestemming bedrijven e.d. was. Bovendien deze plannen waren er al toen nog niet eens sprake was van het spoorterrein. Die is ook pas veel later naar het noorden geschoven

  reageer
 • jetje

   

  Zo zonde en zo niet nodig. Staat genoeg leeg in Dronten.

  reageer
 • Dronterman

   

  dit past trouwens heel er in de kortzichtige kijk op wat we hier hebben in Dronten. Alles wat hier maar riekt naar mogelijke historie wordt platgegooid of verbouwd. Kijk naar de meerpaal, kijk vooral even naar de silo die zojuist in het havengebied simpelweg is platgegooid, kijk naar de huizen in het centumgebied die nu volledig gerenoveerd worden. Dat lijken tekenen van vooruitgang maar zijneigenlijk hele visieloze acties. Op deze manier krijgen we nooit een mooi stukje historie hier. In Deventer wordt op ditvmoment een oude silo verbouwd, ik reed laatst in Emmeloord en het viel mij op dat de huizen die vroeger als ouderwets en lelijk gezien werden ineens heel mooi zijn. Dat is een kwestie van rijpen misschien. Een dorp moet rijpen. Niet alles wat vooruitgang lijkt is dat ook. Soms is is vooruitgang maar tijdelijk en blijkt het uiteindelijk achteruitgang te zijn geweest.

  reageer
 • lid

   

  Het gebouw bij het CAH gebouw komt leeg te staan heb ik vernomen. Weer een leeg gebouw. Onbegrijpelijk waar de gemeente dronten mee bezig is.

  reageer
 • drontense

   

  Daar ben ik het helemaal mee eens, daarnaast zijn er op het industrieterrein nog genoeg open plekken om kantoor ruimte te bouwen en staat er genoeg leeg.

  reageer
 • Dronterman

   

  Meneer Mac3, Dronten houdt jou verantwoordelijk voor het kansloos laten kappen van een mooi stuk bos midden in het dorp. Een stuk bos dat nu bij elke windvlaag verder uit elkaar valt. Echt eeuwig zonde. En met Dronten bedoel ik niet de gemeente, maar bedoel ik de inwoners die dit denk ik unaniem een kansloze actie vinden. De gemeente zal er wel er opgewonden van raken want die hebben het goedgekeurd. Ook dat is werkelijk een schande! . Is natuurlijk ook erg stoer om een paar kantoorgebouwen te zien als je het dorp binnenrijdt ipv al doe lelijke bomen. Iemand met een beetje hart voor het dorp en inzicht in wat belangrijk is had dit nooit gedaan. En komt Prosu niet uit een ander Mac3 gebouw bij de CAH? Dat zal dan nu wel leegstaan. Ik hoop dat de andere geplande gebouwem er nooit komen.

  reageer
 • Ontwikkelaar

   

  Prachtig pand geworden, waar het Dronter bedrijf Prosu werk biedt aan circa 40 personen. Zelfs kantoorvilla 2 is al in zijn geheel verhuurd. Bedrijven uit Dronren en daarbuiten zorgen voor extra werkgelegenheid en stimulering van de economie. 650 bezoekers waren gisteren aanwezig, waarvan een substantieel deel uit de buurt. En weet je wat ? Ze vinden het een prachtig pand. Mooi dat bedrijven als MAC3PARK gewoon door investeren in duurzame panden. Hoop azijnzeikers hier op dit forum. Dronten wil vooruit !

  reageer
 • DDB

   

  Eeuwig zonde

  reageer
 • Dronten

   

  Echt zonde van de omgeving. Groen moet wijken voor een kantoorpand dat onnodig is. Er staat al zoveel leeg.. absurd.

  reageer
 • Trudy

   

  Waarom zou je kantoorpanden niet op het industrieterrein/ bedrijventerrein zetten? Dat zijn ook gewoon bedrijven.

  reageer
 • Erick

   

  Erg jammer! De gemeente kan de druk van projectontwikkelaars niet kan weerstaan. Dit ten koste van bewoners en natuur. Gevolg is dat bij een beetje wind hele stukken bos tegen de vlakte gaan. De bedrijfjes zijn binnenkort failliet en komen de panden op de uitgebreide lijst met leegstaande panden. Mac 3 bouwt vooral goedkoop.

  reageer
 • Jkeees

   

  Hopen dat daar nooit een stuiver verdiend gaat worden !

  reageer
 • Klaas

   

  Ben ik niet met je eens .vriendjes politiek meer is het niet .Een echt dronters bedrijf zal zich hier nooit vestigingen en doen zij het wel kost dat wel veel klanten !!!!!

  reageer
 • hans van veen

   

  met de juiste contacten binnen gemeentehuis komen deze projecten van de grond, ondanks veel bezwaren van Drontenaren. Vriendjes politiek viert hoogtij in Dronten op veel fronten en in alle lagen in het gemeentehuis.

  reageer
 • Klaas

   

  Vriendjes politiek is het meer niet .hopen dat die hokken nooit verhuurd worden .

  reageer
 • Dronten

   

  Had de kantoren bij of langs het spoor gezet in vulling voor de ontwikkeling van de Noord.

  reageer
 • lieuwe

   

  Een pracht locatie voor deze kantoorvilla's. Wellicht zullen meer gemeentes dit voorbeeld volgen. Want wat heb je aan kantoorpanden achterop een industrieterrein?

  reageer
 • Drontense

   

  Helemaal mee eens. Er staat zoveel leeg vooral in Dronten west zo zonde.En ook nog drie stukken bos weg gekapt.

  reageer
 • Trudy

   

  Afschuwelijk lelijk gebouw. Past niet in de omgeving.

  reageer
 • Tuinvrouw 2.0

   

  klopt, slaat echt nergens op. Gelukkig komen er nog een paar :( Dingen hoeven niet perse bij het oude te blijven, maar zijn deze gebouwen nou echt nodig??? Kan iemand mij eens duidelijk maken? Ik ben een leek...... Wat voor voordelen heeft die project, los van geld???

  reageer
 • Snorretje

   

  De bezwaren zijn wel verworpen maar de tegenstand is nog net zo groot. Zonde van het groene parkje daar! Alsof er niet al genoeg kantoorruimte leeg staat in Dronten. En dan daags na het kappen van het perceel jezelf een groene gemeente willen noemen. Slechte grap!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert