Centrada hoopt op meer ruimte voor investeringen

LELYSTAD
Directeur Martine Visser van woningcorporatie Centrada in Lelystad hoopt dat het kabinet dinsdag op Prinsjesdag met voorstellen komt om de sector meer ruimte te geven om te investeren.

In het tv-programma Over Flevoland Gesproken van zondag zegt ze dat die ruimte nu behoorlijk beperkt is, omdat de corporaties worden afgeroomd door het rijk. Visser, oud-wethouder van Almere, zou het liefste zien dat de omstreden verhuurdersheffing van tafel gaat, die corporaties moeten afdragen aan het rijk.

Directeur Visser heeft als opdracht meegekregen om Centrada klaar te stomen voor een omvangrijke investering over ongeveer tien jaar, als een groot deel van de Lelystadse woningvoorraad toe is aan een ingrijpende renovatie.

reacties (7)

 • KC

   

  Jan je hebt helemaal gelijk. Waar zijn de gelden van het onderhoudsfonds gebleven die de huurders elke maand al jaren hebben betaald?

  reageer
 • Jan

   

  onze appartementen waren al 10 jaar geleden toe aan een renovatie. Maar men heeft gekozen voor een cosmetische ingreep die zichtbaar is vanaf de buitenkant. Binnenzijde woning, alleen als er een bewoner vertrekt en dan gelijk de huur omhoog. Verouderde keukens en badkamers, en vooral, alles aan de binnenzijde van de woning tegenwoordig voor eigen rekening waarvan je je kan afvragen waar je dan zoveel huur voor betaalt. Kom je in een oudere woning, mag je zelf gaan betalen voor kranen die versleten zijn door vorige huurders.

  reageer
 • jonas

   

  Kan Centrada niet eens wat meer woningen bij gaan bouwen. Hierdoor verkorten ze de wachttijd en zal uiteindelijk de corporatie meer inkomsten kunnen generen waardoor de huur omlaag kan

  reageer
 • Bert

   

  De jaarrekening van Centrada al bestudeerd mevrouw Visse? Voldoende ruimte om te investeren. De huuropbrengsten worden gemaximeerd. Voorwat betreft mensen met betalingsproblemen, daar maakt Centada korte metten mee. Zelfs met 1 maand achterstand kom je bij de deurwaarder en voor de rechter met de nodige kosten. Zomaar € 1.000 boven op een maand huurachterstand.

  reageer
 • Jay

   

  Investeren... Waarvoor betaald men huur ?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  Voor haar waarschijnlijk leuk baantje, maar heb vooralsnog geen verwachtingen dat zij de lange lijst met wachtenden voor u zal gaan wegwerken. Verhuurdersheffing gaat heus niet van tafel. Eenmaal aan tafel altijd aan tafel....

  reageer
 • KC

   

  Ga ook eens iets doen aan de wachttijden voor een woning en bouw eens levensbestendige woningen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert