Vijf dronken jongeren naar Halt

EMMELOORD
Vijf jongeren zijn op het Pieperfestival in Emmeloord aangehouden omdat ze teveel hadden gedronken. Ze zijn doorverwezen naar bureau Halt.

Volgens een van de jeugdagenten waren de vijf 'ernstig onder invloed' van alcohol.

Eén van hen moest zelfs door ambulancepersoneel worden gecontroleerd.

reacties (11)

 • harmen leegwater

   

  wat een slap gezeik,je mag toch wel eens eff lkkr dronken worden.Alle stress er eff uit je hoeft niet iedere dag als een modelburger te leven en wortelsap te drinken.je kan zien dat mensen aan doorslaan zijn met regeltjes. Op urk lopen ze ieder weekend kachel daar lopen ze er ook niet over te zeuren.En meestal ben je zo ziek dat ej het daarna wel uit je hoofd laat.

  reageer
 • Nico

   

  Dat je tegenwoordig op een feestje niet meer mag drinken vind ik wel heel bijzonder,

  reageer
 • Marc

   

  Normen en waarden opleggen is overigens iets anders dan normen en waarden leren. Vertellen wat wel of niet mag heeft niets te maken met normen en waarden leren.

  reageer
 • Marc

   

  Mijn zoon heeft (net als vele) geen alcohol verbod. Het is niet een norm of waarde van het volk. Het is een opgelegde regel van de overheid. En ik ben geen voorstander van zuippartijen, en ikzelf drink ook niet. Ik vind dat je jeugd verantwoordelijkheid moet geven en ze daarmee moet leren om te gaan. Hier in huis zijn weinig regels en toch twee pubers die het heel goed doen. Mijn zoon mocht dus drinken maar de concequenties daarvan waren voor hemzelf (boetes enz). Hij kwam nagenoeg nuchter thuis. Had naar eigen zeggen twee biertjes gedronken...en ik geloof hem want hij heeft geen enkele reden om tegen mij te liegen. Mijn kids vertellen mij alles en komen uit eigen beweging regelmatig vragen om advies. Is dit de perfecte manier en loop ik geen risico's....natuurlijk is het niet perfect en waterdicht...dat is op opvoeden nooit...maar zo wil en doe ik het.

  reageer
 • Serge

   

  Tjongejonge, mag je nu ook al niet meer je eigen grenzen leren kennen en ontdekken? Betuttelend hoor. Straks krijgt de jeugd nog van de overheid te horen wat voor kleding ze moeten dragen!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • r

   

  ja dat is strafbaar weet je dat niet. stedewijk.

  reageer
 • Kees

   

  En waar waren de ouders?

  reageer
 • Gerrit

   

  Gewoon thuis, waar de meeste ouders zijn als de kinderen uitgaan. Of gingen jouw ouders vroeger mee als je ging stappen.

 • Een ouder

   

  Vertel Kees, wat wil je graag weten? Dat ik als ouder slecht ben en het verkeerd doe? Nee hoor, mijn dochter wist dat ze geen alcohol mocht hebben. In vertrouwen laat je haar met een vriendengroep op stap gaan. Dat dan helaas een 23 jarige persoon het nodig vindt om de jeugd toch van alcohol te voorzien heb ik als ouder daar helaas geen zicht op. Laten ze die personen maar eens aanpakken. Nu worden wij als ouders gestraft ondanks dat ik mijn kind de normen en waarde van het leven leer. Als ze juist de bron eens goed gaan aanpakken dan zal het drank en drugs gebruik onder de jongeren een stuk kleiner gaan worden!!! Let wel mijn kind zal hier de verantwoording voor gaan nemen. Geloof mij een telefoontje van de politie met de mededeling dat u kind in beschonken toestand is aangehouden wil je niet hebben, althans wij als ouders niet. Ben in ieder geval blij uit je opmerking te halen dat jij op jonge leeftijd nooit geen alcohol hebt genuttigd!!!

 • eddy

   

  Goed om te horen. Blijkbaar hebben deze kinderen wat ondersteuning nodig bij het nemen van de juiste beslissingen

  reageer
 • Whoknows

   

  jammer dat uitgaan voor velen alleen maar kan dmv veel alcoholgebruik.

  reageer
 • Jason

   

  Liever alcohol dan die andere troep... En mensen moeten niet zo schijnheilig praten ze zijn zelf ook jong geweest.

 • Marc

   

  Nu wachten tot de jeugd een alternatief heeft gevonden. Ik hoorde al dat een deel voor wiet ging...dat werd niet gecontroleerd. In Amerika zijn ze keihard met straffen en is nagenoeg alles verboden....en wat is het effect? Alleen maar meer ellende. Zet in op begeleiden, educatie enz...daar hebben we het meest succes mee gehad.

  reageer
 • almere stedewijk

   

  Zo zo moet je tegenwoordig ook almaar halt als je teveel hebt gedronken zo zo is dat ook al strafbaar....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert