Gynaecoloog brengt 6000 baby's ter wereld

LELYSTAD
Gynaecoloog Frank Lange neemt na 30 jaar afscheid van het MC Zuiderzee in Lelystad. Lange trad in 1984 in dienst bij het ziekenhuis en wilde nooit ergens anders werken.

De gynaecoloog heeft in zijn loopbaan zo'n 6000 baby's op de wereld gezet. Ter vergelijking, dat is bijna net zoveel als alle inwoners van Bant, Kraggenburg, Nagele en Espel bij elkaar.

Frank Lange is er van overtuigd dat hij na zijn pensioen niet in een zwart gat zal vallen. Hij wil graag de cello leren bespelen.

reacties (23)

 • Annet

   

  Deze zeer bijzondere man heeft mij in zeer moeilijke en zware omstandigheden zeer goed geholpen met zeer deskundig advies, handelen en humor. Door deze fantastische man mag ik mij met trots moeder noemen van 2 mooie zoons en ben ik na een negatieve uitstrijkje fantastische geholpen waarbij complicaties (waar Dr Lange niets aan kon doen) hem het hele weekend heeft bezig gehouden en kwam na zijn weekend dienst maandagochtend toch nog even langs.

  reageer
 • Melke

   

  Ik neem aan dat het geen 6000 ingrepen zijn geweest zoals keizersneden e.d. Men vergeet dat het (meestal) nog altijd de vrouw is die een kind of kinderen ter wereld brengt en niet een gynaecoloog. Na de geboorte van onze kleine, dienden wij een klacht in en bleek deze gynaecoloog even het dossier 'aangepast' te hebben, door er tussen de regels met een andere pen te schrijven wat niet had plaatsgevonden. Beetje arrogant en onzorgvuldig. Wij hopen dat de muziek hem datgene leert wat hij waarschijnlijk 30 jaar ontbeerde; bescheidenheid en respect. Wij wensen hem het allerbeste met zijn Cello lessen!

  reageer
 • Linda

   

  Helaas zelf een hele verdrietige ervaring met deze arts. Door de verloskundige doorverwezen omdat het hartje van ons kindje niet meer klopte en de miskraam niet spontaan op gang kwam. Deze meneer keek ons niet aan tijdens het vertellen van onze verdrietige bevinding, pleegde tussendoor een telefoontje en zei alleen...tja deze dingen gebeuren. Zonder info over (kraamvernband is absoluut nodig) met afdrijvingspillen naar huis gestuurdt, hevige bloedverlies thuis. 's nachts alsnog door verloskundige naar ziekenhuis verwezen. Zeker in zo'n verdrietige situatie heel erg vervelend. maar aan deze reacties te lezen..had u vast u dag niet. Gelukkig maar dat dit niet de normale gang van zaken van deze arts was?!

  reageer
 • Petra

   

  Communicatief zeer goed en gedreven. Een voorbeeld voor de nieuwe generatie artsen. Groot gemis voor het mc zuiderzee. Dr. Lange bedankt en geniet van uw welverdiende pensioen.

  reageer
 • deborah

   

  Bijna 10 jaat geleden heeft u ons begeleid bij de geboorte van onze zoon Jesse! Wat een top arts. Geniet van uw welverdiende pensioen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Froukje uit de Bosch,

   

  Een empatisch en fantastisch arts, hij was getuige van twee prachtige dochters en een heel bijzondere zoon, Frank geniet van je pensioen en je gezin en een muzikale toekomst gewenst. Met vr Gr.

  reageer
 • Ben

   

  na alle lofuitingen ook een kritisch woord over deze meneer: na een foute diagnose een strijd met hem tot aan de ziekenhuisdirectie aan toe. Maar een verontschuldiging voelde hij zich te goed voor. We moesten maar naar een andere arts want deze relatie was te veel verstoord.

  reageer
 • Maan

   

  Bij mij heeft een Co-assistente een fout gemaakt na mijn bevalling in 2001, waardoor ik 5 dagen later opnieuw op de OK gehecht moest worden. En ik kan je op een briefje geven dat hij misschien wel 50 keer zijn excuses heeft gemaakt! Volgens mij moet je heel wat doen om de relatie met deze arts te beschadigen!! Mijn ervaringen met deze arts waren in ieder geval heel goed, heb mijn kinderen aan zijn inzet te danken.

 • Petra

   

  Afgelopen juni heeft hij onze prachtige dochter op de wereld gebracht, heel bijzonder! Ik zal nooit vergeten dat hij onze dochter veel plezier met ons als ouders toewenste haha, een man met veel humor en recht voor z'n raap.

  reageer
 • Froukje uit de bosch

   

  Een empatisch en fantastisch arts, hij was getuige van twee prachtige dochters en een bijzondere zoon, geniet van je pensioen en je gezin en een muziekale toekomst gewenst. Met vr Gr.

  reageer
 • Mandy

   

  Dr Lange, na meerdere keren te hebben geroepen dat u met pensioen gaat, nu eindelijk ECHT met pensioen. Bedankt voor alles! Geniet van uw welverdiende pensioen.

  reageer
 • T.bogaard

   

  Niet alleen baby's ter wereld gebracht hij redde ook nog mijn leven en van mij zoon. Dus dokter de lange.... geniet van uw pensioen👍👍👍

  reageer
 • Sjoukje Ditzel

   

  Een super dokter heeft mij 10 jaar onder behandeling gehad en bij de miskraam die mijn dochter kreeg van haar eerste heeft hij ons weer bijgestaan ik wens Frank alle goeds toe en veel muziek plezier

  reageer
 • Ina

   

  aardige dokter. Prima geholpen bij de bevalling van onze zoon in 1984. Wens hem heel veel goeie pensioen jaren toe.

  reageer
 • Betske Post

   

  Geniet van uw pensioen. Na zo'n mooie loopbaan. Ik was blij met u voor mijn beide bevallingen. En alle andere. :-)

  reageer
 • tries

   

  Wie kent hem niet zou ik bijna zeggen. ... dr lange ik wens u het allerbeste. geniet van uw pensioen.. ..

  reageer
 • Yvonne Dekker

   

  Hij heeft mij begeleid bij mijn twee zwangerschappen. Bedankt voor alles en geniet van uw pensioen.

  reageer
 • Bettina Bolduan

   

  D'r Lange is der beste heel erg bedankt voor alles.

  reageer
 • Esther

   

  bedankt voor de goede zorgen en geniet van uw pensioen.

  reageer
 • Frits

   

  Ik heb gehoord dat hij ook wat wil gaan doen bij egelopvang.

  reageer
 • Hanifa

   

  Geweldig, lieve en empathische man. Wars van de huidige zorgverzekeraars. Mensenmens. Fijne herinneringen aan hem tijdens mijn ziekenhuisperiode. Cello is een prachtinstrument. Geniet van uw pensioen.

  reageer
 • manuela

   

  Fantastische man! Mijn beide jongens zijn door hem ter wereld gekomen. Een groot gemis voor het MC Zuiderzee dat hij met pensioen gaat. Maar dik en dik verdient Dr. Lange.

  reageer
 • Maartje

   

  Frank Lange bedankt! Moeder van de tweeling met 2 dagen verschil.

  reageer
 • Maomi

   

  Fantastische vakman, communicatief goed en aardig. Gemis voor het ziekenhuis.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert