Historische objecten verstopt op industrieterrein

ALMERE
De eerste pinautomaat van Nederland uit 1968, het aandeelhoudersregister van de Nederlandse Handel-Maatschappij uit 1824 en een honderd jaar oud spaarpotje van een nutsspaarbank. Het is een greep uit de duizenden historische objecten die opgeslagen liggen in een gebouw van de ABN AMRO op een industrieterrein in Almere.

Bedrijfshistoricus Ton de Graaf van de bank vindt het ontzettend jammer dat deze bijzondere spullen aan het zicht van het publiek worden onttrokken. Hij pleit er als bestuurslid van de Vereniging Bedrijf en Historie dan ook voor dat er een bedrijfsverzamelmuseum komt. Daar kunnen de historische collecties van verschillende bedrijven worden tentoongesteld.

Het plan voor een dergelijk museum staat nog in de kinderschoenen. Daarvoor ontbreekt nog de financiering.

reacties (5)

 • Danny

   

  Idee om eens samenwerking met MEC Dronten te zoeken? Je zult niet alles daar kwijt kunnen, maar dan ga je werken met thema tentoonstellingen en doe je voor een paar maanden steeds een deel van die verzameling. MEC gaat open in 2016

  reageer
 • sander

   

  Voor museumplan ontbreekt de financiering? Uuuh mis ik iets of zijn deze spullen van een bank?

  reageer
 • Helm

   

  Je zou eens kunnen overleggen met een bestaand museum die hier waarde aan hecht. Dan trek je waarschijnlijk meer bezoekers dan met een relatief kleine tentoonstelling in eigen beheer.

  reageer
 • Elisabeth

   

  lijkt me ontzettend leuk!

  reageer
 • Jan

   

  Zou erg leuk zijn om die objecten weer eens te Zien en uit kunnen leggen aan je kinderen waar ze voor dienden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert