Drie ongelukken binnen een uur op A6

ALMERE
Op de A6 in Almere zijn zondagavond drie ongelukken binnen een uur gebeurd. Volgens de politie ging het om kop-staart-botsingen. Bij de aanrijdingen tussen de afslagen Almere Stad en de Almere Poort zijn drie personen gewond geraakt. Twee mensen hadden nekklachten, één persoon is naar het ziekenhuis gebracht.

De ongelukken deden zich voor tussen 20:20 en 21:20 uur. Of er een verband bestaat tussen de aanrijdingen is niet duidelijk. Twee aanrijdingen gebeurden op slechts vierhonderd meter van elkaar. Voor het bergen van de auto's bij het laatste ongeluk moest de A6 bij het Oor richting Muiden korte tijd dicht. Het verkeer werd via de op- en afrit van afslag Almere Haven geleid.

Eerder op zondag deed zich een ongeval voor met drie auto's bij de afslag Almere Stad. Daarbij raakte niemand gewond, maar als gevolg van de chaos werd de snelweg in zuidelijke richting enige tijd afgesloten.

reacties (14)

 • Dick

   

  Dames en heren, hou nou toch eens op over die maximum snelheden te zeuren. Daar ligt de oorzaak gewoon NIET!!!!! De oorzaak ligt in het niet opletten, geen voorrang verlenen bij strookwissel, Knippertje aan en gaan, niet speigelen etc. Of je nou 80, 90, 130 of 200 rijdt, als je die elementaire zaken tijdens het autorijden niet bezigt ga je brokken maken. En daar gaat de snelheid die je mag rijden ook HELEMAAL NIETS aan veranderen. Snelheid is ECHT NIET het toverwoord. Ja de enige echte snelheid die het op de weg veiliger maakt is 0km/u op de oprit/parkeerplaats voor je huis.

  reageer
 • Pietje

   

  Als het onduidelijk is en je de situatie niet kent ga je toch automatuisch defensiever rijden? Houd je meer afstand, pas je je snelheid aan, blijf je op de rechterbaan, enzovoort, enzovoort. Dan maar een paar minuten later thuis.

  reageer
 • Dick

   

  Snelheid is op NL snelwegen 130km/u tenzij anders vermeld. vanaf Hollandse brug naar Almere tot net voorbij de nieuwe afslag is het 100km/u, daarna van 6:00 - 19:00 120km/u. bij buiten-oost wordt het direct 130km/u al staat het bord 130km/u pas anderhalve km verderop. De 120km/u tussen 6:00 en 19:00 wordt bij de oprit nl niet herhaald dus is het automatisch 130km/u. Maar al met al, is het niet "onduidelijk". Maar dit ligt ook allemaal niet aan onduidelijkheid, dit ligt puur aan de bestuurder zelf. Maar dat mag niet gezegd worden.

  reageer
 • Harald Paterek

   

  Volgens mij is de maximum snelheid erg duidelijk, 70 bij werkzaamheden, 100 indien niet.

  reageer
 • Jos '56

   

  Omdat zoiets niet van de ene op de ander dag klaar kan zijn?? :-)

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dick

   

  Wat wil je met handhaven oplossen? Wat wil je gaan handhaven? Snelheid? Onzin, lost niets op. Afleiding? Dan moet je per automobilist een politiewagen op de weg zetten, gaat ook niet werken. Nee vroeger reden er van die Porsches rond. Nou als je door die mannen aan de kant werd gezet, dan had je het goed verziekt. En dan haalde een gesprek meer uit dan een prent op de mat. En weet je waar die op letten? Op voorrang verlenen, spiegelen, richting aangeven, kleven etc. Juist het gevaar zettende gedrag.

  reageer
 • Dick

   

  Kijk, dat bedoel ik nou! Mensen moeten gewoon beter kijken, afstand houden, ZOVEEL MOGELIJK RECHTS HOUDEN, spiegelen etc. Snelheid of maximum toegestane snelheid heeft hier geen ruk mee te maken, het is het belabberde rijgedrag in Nederland wat hier debet aan is. En dat belabberde rijgedrag, ik weet niet waar het vandaan komt maar het is wel de oorzaak van heel veel ongevallen.

  reageer
 • Jos '56

   

  Misschien moeten mensen eens leren beter te anticiperen !!

  reageer
 • Bob

   

  Wordt tijd dat de snelheid overal hetzelfde wordt en eens goed handhaven. Daarnaast als bestuurders zich niet laten afleiden, afstand houden en vooruit kijken moet het toch goed gaan. Ik rij dagelijks over die weg en het lijkt erop dat de "twee seconden regel" een "twee meter" regel is geworden. Met zo'n korte volgafstand lukt het gewoon niet om op tijd stil te staan. Neem je eigen verantwoordelijkheid en laat je veiligheid niet afhangen van de keuzes van een ander.

  reageer
 • Pzaal

   

  @robert op 13-09-2015 - 22:51:18 Inderdaad. Ik snap ook niet waarom die werkzaam heden zo achterlijk lang moeten duren.

  reageer
 • Gerda

   

  Wat dacht je van de mobieltjes iedereen zit maar te smsen levensgevaarlijk

  reageer
 • George

   

  Inderdaad, het is een zooitje met die verschillen vanaf de Hollandsebrug richting Lelystad als je de situatie niet kent. Zoveel borden, je hebt nauwelijks tijd om goed voor je te kijken

  reageer
 • Mij

   

  Gaat tegenwoordig vrijwel geen dag voorbij dat er geen ongeluk gebeurd op de a6 (almere/lely of lely/almere)

  reageer
 • robert

   

  Mischien moet er is beter naar alle snelheids verschillen worden gekeken. Alles is zeer onduidelijk met al die werkzaamheden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert