Dutch Match Cup mag subsidie houden

LELYSTAD
Het college van B en W in Lelystad gaat de toegezegde subsidie voor de tweede editie van de Dutch Match Cup niet terugvragen. Dat blijkt uit beantwoording van vragen die door de fractie van OPA Plus zijn gesteld. Die wilde onder meer weten of 100.000 euro kon worden teruggevorderd.

Begin juli werd bekend dat de Dutch Match Cup is verplaatst naar volgend voorjaar. Reden daarvoor is dat het zeilfestijn in handen is gekomen van een andere eigenaar. Die wil met nieuwe boten zeilen, die pas in het voorjaar beschikbaar zijn. Het was eerst de bedoeling het evenement deze maand te organiseren.

Lelystad betaalt mee aan in totaal drie edities van het zeilevenement. Vorig jaar werd 175.000 euro subsidie verstrekt. De tweede editie krijgt 100.000 euro gemeenschapsgeld. In het voorjaar van 2017 staat nummer drie gepland. Daar trekt Lelystad in principe 75.000 euro voor uit.

reacties (8)

 • Flevoburger

   

  Ik heb destijds ( bij de berichtgeving over de "eerste subsidie" ) al de vraag gesteld wat deze subsidie Lelystad pragmatisch oplevert. Wat heeft de Lelystadse burger terug gekregen voor de eerste 175.000 subsidie , en dan nu nog een keertje 100.000 ?

  reageer
 • Joop

   

  tja, ik ben niet zo thuis in de zeilsport, maar als ik de naam van het evenement vertaal voor leken, dan is het de Nederlandse wedstrijdbeker. Ik ga er dan vanuit dat dit vergelijkbaar is met de Amstelcup in het voetbal. Echter bij voetbal kun je naast de sponsorgelden ook entreegelden heffen, dat kan niet bij een evenement in de vrije natuur. Een subsidie vind ik ook normaal in deze, echter 100k vind ik ver boven de grens! Wat zijn de kosten dan? Kan ik ook een ton vangen als ik een NK klootschieten ga organiseren? Ga eens nadenken ambtenaren!!!!

  reageer
 • Sam VW

   

  Best Joop, ik ben wel thuis in de watersport en ik had nog nooit van deze zeilwedstrijd gehoord. Grote zeil evenementen subsidiëren op deze idiote manier is je reinste geldklopperij er is zelfs een eigenaar van de race (??) de race is zelfs verkocht. Nou ik kan nu al zeggen wat er met die zeer dikke subsidie gebeurt. Zo jammer dat er zoveel onkunde in een gemeente zit......

 • Dirk

   

  En weer een triest PvdA prestige voorbeeld. Makkelijk weggeven het geld van een ander! Walgelijk! Ik ben gek op zeilen en de zeilsport, maar dit is een absoluut verkeerd signaal! Waar stemt de burger nog voor?

  reageer
 • WV

   

  Wat een onzin! Weggegooid geld!

  reageer
 • Wouter

   

  Makkelijk geld weggeven van een ander, in dit geval de inwoners van Lelystad.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Theo

   

  Beetje raar artikel. Een subsidie, die toegezegd is, is nog NIET uitgekeerd en kan dus NIET teruggevorderd worden, je kan hem hoogstens NIET uitkeren.

  reageer
 • bb

   

  Ik ga ook geld vragen aan de gemeente voor iets wat niet te zien is omdat het er niet komt

  reageer
 • ko

   

  Ik wil ook...

 • KC

   

  En dat voor een handjevol toeschouwers. Besteed dat geld aan bijv. de zorg.

  reageer
 • jan

   

  nog meer naar de zorg. Die krijgen al genoeg!!!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert