Gemeente stopt met onnodige sekseregistratie

ALMERE • Ma 14 september 2015 | 23:40 • Maandag 14 september 2015 | 23:40
Almere stopt met onnodige sekseregistratie op formulieren van de gemeente. Dat belooft het college van burgemeester en wethouders naar aanleiding van vragen van D66.

De gemeente gaat eerst inventariseren op welke formulieren mensen naar hun geslacht wordt gevraagd. Waar mogelijk, wordt deze vraag geschrapt.

Het D66-raadslid Martine van Bemmel zegt blij te zijn dat de gemeente het onderwerp oppakt. Voor bijvoorbeeld transgenders kan het schrappen van de man/vrouw-vraag een groot verschil maken.

De Tweede Kamer heeft op 1 juli al aangegeven af te willen van de sekseregistratie waar dat niet nodig is. In de andere Flevolandse gemeenten speelt het onderwerp niet. Zo maakt de gemeente Lelystad uitsluitend onderscheid in mannelijk/vrouwelijk indien dit wettelijk vereist is. De gemeenten Zeewolde en Urk hebben volgens woordvoerders geen onnodige gemeentelijke formulieren met sekseregistratie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel