Gemeente stelt boze omwonenden De Meent gerust

LELYSTAD
Buurtbelang Schans en Stelling is gerustgesteld over de toekomstplannen die de gemeente Lelystad heeft met De Meent. Die locatie moet weer hét evenemententerrein worden van de stad. Twee weken geleden spraken boze omwonenden in het stadhuis nog hun afschuw uit over dat plan.

Ze waren kwaad omdat de gemeente ze niet op de hoogte had gebracht. Ook vreesden ze grote overlast. In 2011 werd er voor het laatst een groot evenement gehouden op De Meent. Dat was een dancefeest. Buiten het festivalterrein liep het uit de hand.

Volgens Debbie Rijnierse van Buurtbelang Stelling en Schans is maandagavond een gesprek geweest met de gemeente. Daarin is duidelijk gemaakt dat het toezicht op evenementen de laatste jaren sterk is verbeterd. Ook hebben ambtenaren toegezegd de communicatie te verbeteren. Dat heeft de meeste zorgen weggenomen bij de mensen die in de buurt van De Meent wonen.

reacties (5)

 • Stelling

   

  Woon langs het fietspad richting centrum. Veel en vaak overlast van horecapleintje met keiharde muziek en schreeuwende en vechtende jongeren. Nu ook de Meent erbij. Het kan niet op in Lelystad. Bewoners wegpesten lijkt het op

  reageer
 • Kansloze stad

   

  De meent is zo kansloos. Verzin eens een andere locatie. We zijn een provinciehoofdstad.

  reageer
 • Tsja

   

  Let's party.

  reageer
 • Anno1978

   

  Beste buurt belang de Schans Willen jullie praten als bewoner. Buurtbelang heeft ook verzuimd om mensen op de hoogte te brengen. Ik vindt het behoorlijk vervelend als er wordt gesproken over BEWONERS VAN DE SCHANS. We hebben het over een buurtbelang waar voor zover ik weer 4 mensen aan deelnemen vanuit eigen belang.

  reageer
 • nelly

   

  Storm in een glas water ! Alle bewoners weten dat de Meent een evenementen terrein is dus ja soms wat overlast maar dan praten we misschien over 3 a 4 keer per jaar. Dus waar maken de bewoners zich druk om. Wil je dit niet dan moet je op een hutje op de hei gaan wonen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert