Rijkswaterstaat beschouwt ongelukken A6 als incidenten

ALMERE
Rijkswaterstaat ziet geen reden om extra veiligheidsmaatregelen te nemen bij wegwerkzaamheden op de A6 bij Almere.

Zondagavond gebeurden binnen een uur drie ongelukken tussen Almere Stad en Almere Poort. Daarbij raakten drie personen gewond. Eerder die dag deed zich een ongeval voor met drie auto's bij de afslag Almere Stad. Daarbij raakte niemand gewond. De snelweg is wel enige tijd afgesloten geweest in de richting van Muiden, met een lange file tot gevolg.

Rijkswaterstaat beschouwt de botsingen als een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Volgens een woordvoerder worden de werkzaamheden op de A6 bij Almere volgens de gebruikelijke regels gemeld. De wegbeheerder ziet de aanrijdingen als op zichzelf staande incidenten.reacties (5)

 • Mark, Dronten

   

  Rijkswaterstaat vindt alles gewoontjes. Meestal veroorzaken zij zelf files door met de lampjes aan over de vluchtstrook te rijden.

  reageer
 • IKKE

   

  Zo typisch rijkswaterstaat. Heb een melding gedaan van de situatie a27 die bij de a6 komt richting Lelystad. Naar mijn mening gebeuren er te veel dingen te gelijk. Invoegen,uitvoegen en van baan wisselen. En dan ia het ook nog eens zo dat mensen massaal de doorgetrokken streep negeren. Wat krijg ik als reactie: de situatie is net aangepast en is veilig. U moet de politie maar inschakelen voor de menaen diw de doorgetrokken streep negeren. .......

  reageer
 • Klaas

   

  nou ik weet het niet maar Dick heeft grotendeels wel gelijk

  reageer
 • Dick

   

  Maar dat mag je niet zeggen want dan ben je niet politiek correct. Nee niemand doet wat fout en toch vinden er ongevallen plaats. Ik durf er tenminste voor uit te komen dat ik ook fouten maak. En dat doen veel reageerders hier niet, die schuiven de schuld af op de weg, RWS, de vogeltjes in de lucht of wat dan ook. Maar de mensen doen niks fout.

 • Karel

   

  Waarom is het toch zo moeilijk om je rijgedrag aan te passen aan de omstandigheden (vooral snelheid)?

  reageer
 • Dick

   

  Ik denk dat ik mijn snelheid meer aanpas aan de omstandigheden dan menig ander. Als het kan lekker vlot over de baan, als het druk is rustiger aan. Maar wel altijd afstand houden, opletten, spiegelen en vooral tijdig weer naar rechts.

 • Jan

   

  Totdat de verzekeraars gaan protesteren tegen deze incidenten

  reageer
 • Dick

   

  Het enige waar de verzekeraars tegen kunnen ageren is hun eigen klanten. Die bezigen namelijk het belabberde rijgedrag wat deze ongevallen veroorzaakt. Heeft niets maar dan ook niets met de weg te maken. Ook niet met de geldende maximum snelheid. Het begint bij opletten en spiegelen, bij strookwissel voorrang verlenen aan overig (vaak sneller rijdend) verkeer, afstand houden, zoveel mogelijk rechts houden. Ik kan 's ochtends op de rechter strook vaak beter opschieten dan op de linkerstrook vanwege al die linksplakkende zombies. Pas als je er rechts voorbijsteekt worden ze wakker en ontaarden in een of andere woedeaanval en grootlichtknipperconcerten omdat ze rechts gepasseerd worden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert