Consultatiebureau gaf vaccin dat over datum was

LELYSTAD • Di 15 september 2015 | 11:48 • Dinsdag 15 september 2015 | 11:48
Bij het consultatiebureau aan de Botter in Lelystad hebben drie kinderen een vaccin gekregen dat over de datum was. Dat bevestigt gezondheidsorganisatie Icare nadat een bezorgde moeder dit op Facebook had gezet. Het gaat om de bmr-prik, tegen de bof, mazelen en rodehond.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu controleert achteraf alle prikken en trok aan de bel toen bleek dat de betrokken vaccins vier dagen over datum waren. De vrouw werd daarop door het consultatiebureau gebeld met de vraag of ze wilde langskomen voor een nieuwe prik. Ze vertrouwde het niet en belde haar huisarts. Die raadde haar dit ten strengste af.

Icare zegt dat er geen gezondheidsrisico's zijn en dat een tweede prik geen kwaad kan. Volgens een woordvoerder gaat het om een menselijke fout. De datum zou bij het prikken niet zijn gecontroleerd. Andere ouders hoeven zich volgens Icare geen zorgen te maken.

Het RIVM bevestigt dat er geen gezondheidsrisico's zijn. Volgens een woordvoerder is er conform de richtlijnen gehandeld om een tweede prik aan te bieden. De fout komt volgens het instituut overigens niet vaak voor.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel