OM volhardt in vervolging mishandeling ondanks fouten

LELYSTAD
Het Openbaar Ministerie vindt dat het zelf 'onzorgvuldig' is geweest in een zaak over een mishandeling bij Lelystad in 2011. Dat bleek dinsdag bij het gerechtshof in Leeuwarden. Desondanks vindt het OM dat deze zaak nog wel mag worden voorgelegd aan een rechter.

De zaak gaat over drie broers uit Lelystad die in 2011 een man zouden hebben mishandeld bij een tankstation aan de A6.

Het duurde meer dan drie jaar voordat de zaak door de rechtbank in Lelystad werd behandeld. De officier van justitie deed volgens de rechters in Lelystad ook 'onjuiste mededelingen' over het al dan niet bestaan van dossierstukken. De rechtbank verklaarde het OM niet ontvankelijk, wat inhoudt dat justitie het recht op vervolging had verspeeld.

Het OM ging in beroep tegen deze uitspraak in juli 2014. Uiteindelijk duurde het 14 maanden tot de zaak dinsdag bij het hof werd behandeld. De advocaten van de drie broers hekelden de gang van zaken. Volgens hen heeft het geen zin meer om er een zaak van te maken.

Het hof doet over 14 dagen uitspraak.

reacties (5)

 • Lelystedeling

   

  Dit soort mensen die dit doen mogen ze een keer voor mij zetten en kijken of ze het ook tegen iemand durven die 6e dan judo heeft en 3e dan aikido . Ik kan zeggen dat gaan ze niet overleven met drie man . Ik vind het grof schandalig dat ze dit geflikt hebben ik heb ze het liefst alle 3 tegelijk .

  reageer
 • jay

   

  Dan is er maar 1 gepaste straf voor deze 3 broers hen hetzelfde aandoen wat ze het slachtoffer aangedaan hebben. als het OM nou eens net zo hard optrad als waneer het een geldboete betreft dan had het recht iets vaker gezegenviert in dit land.

  reageer
 • Jan

   

  Het kan toch niet zo zijn dat mensen hun straf ontlopen die zoiets ergs hebben gedaan door een vormfout.

  reageer
 • Jaap

   

  Dat is precies wat bij mij opkwam toen ik het las.

  reageer
 • Almeerder

   

  Natuurlijk joh, mensen die andere mensen totaal lens slaan gewoon laten lopen door een technische fout. Ondertussen mensen van hun bed lichten die toevalligerwijze een keer een boete niet betaald hebben. Wat leven wij toch in een krom land.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert