Nijkerkerbrug afgesloten voor spoedreparatie

ZEEWOLDE
Automobilisten die gebruik wilden maken van de Nijkerkerbrug tussen Zeewolde en Nijkerk moesten dinsdagavond rekening houden met vertraging. Rijkswaterstaat heeft een gedeelte van de brug tijdelijk afgesloten vanwege een spoedreparatie.

Volgens Rijkswaterstaat was de reparatie nodig omdat er gaten in het asfalt zaten die zo snel mogelijk moesten worden gerepareerd.

De beschadigingen waren ontstaan als gevolg van het drukke verkeer op de brug.

reacties (3)

 • Rogier de Groot

   

  Rijkswaterstaat is de beheerder van de brug en over ruim 1 - 1,5 jaar gaat de brug voor een tijd dicht, om het rijdek (en een deel van de pijlers) volledig te vervangen. Het project is nu in voorbereiding. Bij dit project wordt de boel niet verbreed, omdat dat een paar miljoen euro extra kost (extra brede pijlers en vervanging van het ophangdeel is dan ook noodzakelijk).

  reageer
 • Av

   

  eh... Met de nieuwe vangrails rijd het verkeer maar over een strookje van zeg 25 cm. Het gebruikte asfalt is te zacht. Geen nieuws onder de zon dus. Wanneer wordt nu eens de waarheid geschreven!

  reageer
 • Wim

   

  wanneer gaat de provincie nu eens met groot onderhoud aan de slag hier? Vierbaans maken? Twee bruggen? Een tunnel? De A30 Ede-barneveld-Almere doortrekken? Deze brug staat inmiddels al jaren in de stempels.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert