Wethouder wil geld terug van het Rijk

LELYSTAD
Gemeenten moeten financieel een steuntje in de rug krijgen nu de economie weer aantrekt. Dat zegt wethouder Jop Fackeldey van Lelystad in een reactie op de Miljoenennota.

Lelystad moest de afgelopen jaren 35 miljoen euro bezuinigen omdat de gemeente minder geld kreeg van de rijksoverheid. Daardoor werden de voorzieningen teruggebracht naar een basisniveau.

Volgens Fackeldey heeft het Rijk de afgelopen jaren 1 miljard euro uit het gemeentefonds gehaald. Hij wil dat geld terug zodat gemeenten hun voorzieningen kunnen behouden.

reacties (5)

 • Ras

   

  Wordt tijd dat deze man zijn dure BMW gaat inleveren en kom niet met verzonnen verhaaltjes hoe goed deze man zijn zogenaamde plicht doet.

  reageer
 • Ria

   

  Wat een gezeur zeg. Deze man komt voor ons op wees daar blij om. Lelystad moet veel meer gepromood worden en daar doet deze wethouder zo zijn best voor.

  reageer
 • Bert

   

  Je kan ook die 100.000 voor dat zeil evenement in de pocket houden ipv nu het rijk weer aanspreken. . We zijn echt trots op je Job.

  reageer
 • Dirk

   

  Als deze zelfingenomen Wethouder nu eens terugkijkt in de afgelopen jaren kan hij ook zelf concluderen dat er gewoonweg teveel geld is uitgegeven aan prestige en omverantwoorde uitgaven on deze gmeente. Om dan nu het rijk aan te spreken is wel heel brutaal. Wellicht verstandig om schuld te bekennen en eigen verantwoordelijkheid te nemen. Daarbij nog opgemerkt dat er gosproken wordt over eigen voorzieningen? Specificeer deze eens naar het belang van de burger en vergeet daarbij even de eigen belangen als bestuurder.

  reageer
 • jan

   

  En gaat deze meneer dan ook het gestolen geld aan de burgers terug geven of wil deze meneer en van het rijk centjes zien en de burger ook nog eens leegtrekken ? Buiten dat als de gemeente eens iets zuiniger omgaat met geld is een tekort helemaal niet nodig.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert