Actieplan voor opvang vluchtelingen met verblijfsvergunning

LELYSTAD
De gemeente Lelystad maakt op dit moment een actieplan voor de opvang van statushouders. Dat zijn vluchtelingen die in Nederland mogen blijven. Gemeenten zijn verplicht deze groep een woning aan te bieden.

Lelystad moet nog ruim 80 statushouders huisvesten en de komende tijd zal dit aantal alleen nog maar groeien.

Uitgangspunt voor burgemeester en wethouders is dat de wachtlijsten voor huurwoningen in Lelystad niet veel langer worden. Hoe de gemeente de statushouders gaat huisvesten, wordt over 4 weken bekend.

reacties (8)

 • H.Wiesener

   

  Lelystad heeft al een tekort aan sociale huurwoningen kan niet zo zijn dat statushouder voorang krijgen op mensen langere perioden in schreven staan woningzoekende bij de woningcorpoaratie Centrada. Minister S.Blok meer geld beschikbaar stellenvoor de woningcorporaties meer sociale huurwoningen kunnen bouwen.

  reageer
 • Ariepaap

   

  Eigen volk eerst mensen van buiten Nederland hebben tegenwoordig meer rechten

  reageer
 • Peter

   

  Misschien moet er eerst eens een actieplan komen voor de Nederlandse dak- en thuislozen.

  reageer
 • Enige en juiste oplossing...zie hoe ze al beginnen bij de Hongaarse grens en dat komt europa binnen.

  reageer
 • Ras

   

  Gewoon alle 80 naar huis sturen dat is humaan tegenover de bewoners hier.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • leo

   

  Ben zomaar bang dat je gelijk krijgt..

  reageer
 • Jan

   

  gemeentes zijn verplicht, zoals te lezen is. Bedank dan de overheid zelf.. Wist overigens niet dat de gemeente woningen kan uitdelen. Op zich een vreemde situatie dat woningbouwverenigingen hierbij het slaafje van overheidsbeleid worden. En dat mensen die al jaren op een wachtlijst staan daar weer de dupe van zijn. Maar goed, de onderbuikgevoelens overheersen door de media aandacht die gegeven wordt, en meestal vrij eenzijdig. Terwijl iedereen ziet wat er werkelijk aan de hand is. Immigranten die zelf de dienst gaan uitmaken omdat er geen duidelijk beleid is. Eisen waar ze heen willen en dat vervolgens voor elkaar krijgen. Men praat en praat in Brussel en doet vervolgens niets omdat Europa niet een is en dat ook nooit zal worden. Wie het weet mag het zeggen, alleen lange termijn denken is er niet bij. 120000 moeten er nu nog verdeeld worden, maar wat is het aantal volgend jaar? En het jaar daarop? Nu 80 zogenaamde statushouders, maar dat zal zo natuurlijk niet blijven, het aantal groeit exponentieel..

  reageer
 • bb

   

  Dus mensen die al jaren op de wachtlijs staan moeten maar wachten ? bedank gemeente

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert