Fractievoorzitter PvdA/GL Zeewolde stopt ermee

ZEEWOLDE
De fractievoozitter van PvdA/GroenLinks in Zeewolde, Jan Klop, heeft zijn ontslag ingediend. Hij vormde een eenmansfractie in de Zeewolder gemeenteraad.

Klop houdt ermee op omdat zijn maximumzittingstermijn van twaalf jaar er bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op zit. Hij geeft zijn zetel aan Yvonne van Bruggen. Daardoor kan zij tot aan de volgende verkiezingen ervaring opdoen.

Van Bruggen is geen onbekende in de Zeewolder politiek. Ze was al raadslid van 2010 tot 2014 en is nu als burgerraadslid voor de fractie actief in de raadscommissies Bestuur en Middelen en Onderwijs en Welzijn.

reacties (8)

 • Kees

   

  Binnen de PvdA is die afspraak er wel. Daar wordt in speciale gevallen een uitzonddring op gemaakt, maar normaal is 12 jaar de max.

  reageer
 • Peter

   

  Hij houdt er mee op omdat zijn maximale termijn van 12 jaar er op zit. Er bestaat helemaal geen maximum termijn voor een gemeenteraadslid, dat is dus ook niet reden dat hij stopt.

  reageer
 • Pvda stemmer

   

  Lekker kiezersbedrog. Halverwege de rit er mee (moeten) stoppen. Was zeker de moeite niet waard om dit transparant van te voren te melden? Bah. En daarnaast ook nog obv emoties het eens zijn met AZC. Lekkere bestuurder. Ik heb spijt van mijn stem. Ik kan verder ook geen enkele toegevoegde waarde van dhr Klop bedenken in de laatste periode. Geen pvda stem meer in zeewolde.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Toch knap, om met een eenmansfractie als de enige verantwoordelijke te worden beschouwd voor zo'n besluit.

  reageer
 • Zucht

   

  Wie volgt ?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan Huizen

   

  Geweldig bedankt Jan, nog even op de valreep het dorp opzadelen met 600+ gelukszoekers. En wat ik al die tijd al heb gezegd, de 600 was een goedmakertje naar de bewoners. Want wat lees je in de Zeewolde Actueel, er kunnen natuurlijk meer gelukszoekers komen als het cia het vraagt..... En er staat gelijk dat er zogenaamd een hoorzitting komt voor de bewoners..... Het houdt niet op!

  reageer
 • Jacob

   

  Prima baan, mevrouw Van Brugge met veel zelfstandigheid. De enige vervelende bijkomstigheid is dat u ter continuering ervan eens in de vier jaar een soort evaluatiegesprek moet voeren met uw (potentiele) kiezers in een ludieke setting in een kraampje op het marktplein. Daarna kunt u weer voort met uw collega-politici. Men noemt dit in Nederland ook wel "democratie".

  reageer
 • JP

   

  Zijn laatste streek Zeewolde opzadelen met een AZC en duizenden illegalen. Jan Klop bedankt!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert