Scholiere beoordeelt gezwets in Tweede Kamer

ZEEWOLDE
De 15-jarige Sabine Heijmeskamp uit Zeewolde zit woensdag en donderdag in de Tweede Kamer om het taalgebruik van de Kamerleden kritisch te volgen. Ze let daarbij vooral op gezwets: draaien de politici om de kern heen of spreken ze duidelijke taal?

Samen met zeven andere jongeren vormt zij de Jargonbrigade, die vanaf de publieke tribune de algemene politieke beschouwingen beoordeelt.

Wie het meest op onduidelijk taalgebruik wordt betrapt, krijgt de gevreesde Zwetsprijs. Voor de politicus die zijn boodschap helder weet te verwoorden, is er de Klare Taalprijs.

Foto: Instagram

reacties (5)

 • Klaas Visser

   

  Laat me raden wie de zwetsprijs gaat krijgen.

  reageer
 • kladblok

   

  Pfff die krijgt een lamme arm van het schrijven SUCCES! We hebben nog nooit een regering gehad die zoveel liegt en bedriegt

  reageer
 • Een tip!

   

  Vooral de laatste tijd wordt het woordje ALS verbogen . ASJE klinkt het vaak door de ministers.Door zo te spreken klinkt het ordinair en te gemakkelijk .

  reageer
 • Ton

   

  Dat wordt overwerken, ūüėä succes.

  reageer
 • Jan Huizen

   

  Ze kan gewoon in Zeewolde blijven, elke 2e kamergast draait om de hete brei heen. Dichterbij huis lan ze exact hetzelfde horen, gewoon een keer in de raadszaal hier gaan zitten...... Veel plezier meisje, doe ze de hartelijke groeten vanuit Zeewolde.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert