Campagne voor collectieve zorgverzekering

LELYSTAD
De gemeente Lelystad begint een campagne om meer mensen te wijzen op de voordelen van een collectieve zorgverzekering. Deze verzekering is bedoeld voor chronisch zieken en anderen die veel zorgkosten maken. Voorwaarde is dat hun inkomen niet hoger is dan 120 procent van het sociaal minimum.

Lelystad sloot voor dit jaar al een collectief contract af met Zilveren Kruis en Menzis. Hiervan maken ruim 1700 inwoners gebruik, maar de gemeente vindt dat niet genoeg en heeft budget voor nog eens vijfhonderd mensen.

Die worden nu via onder andere de sociale wijkteams en zorginstanties gewezen op de verzekering. De polis kan per maand tot 20 euro voordeel opleveren, vergeleken met een niet-collectieve verzekering.

reacties (3)

 • flevowatcher

   

  mijn huidige polis bij unive is 50 E per maand goedkoper er dekt 95 procent van de belangrijkste zaken: hou je net zoveel over voor de tandarts bijv...

  reageer
 • frits

   

  mensen pas op deze polissen zijn duurder dan je zelf op zoek gaat ze spiegelen het mooier voor dan het is ze sluiten contracten met de duurste verzekeraars had zelf ook ooit zo,n polis betaalde ik 35 euro meer voor toen de boel opgezegd en verdiende er aan en had een betere polis bij een ander er voor terug dus let op

  reageer
 • KC

   

  Ben je lid van Icare dan jij bij nog twee anderen korting krijgen. Dat kan oplopen tot 10% op de basis verzekering tot 12% bij de aanvullende verzekering. Dit geeft meer voordelen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert