Mannen verdacht van witwassen geld voor hackers

NOORDOOSTPOLDER • Wo 16 september 2015 | 12:04 • Woensdag 16 september 2015 | 12:04
Het Openbaar Ministerie vervolgt een man uit Emmeloord en een man uit Creil omdat zij hun bankrekening ter beschikking hebben gesteld aan een bende hackers. De bende heeft meer dan een miljoen euro buit gemaakt.

De hackers installeerden kwaadaardige software op de computers van hun slachtoffers. Als deze dan op internet bankierden werden er ongemerkt grote bedragen afgeschreven. Dit bedrag werd gestort op de rekeningen van de twee Flevolanders en nog een aantal anderen. Zij worden geldezels genoemd. Het bedrag dat de Flevolanders verzamelden werd vervolgens doorgesluisd naar de hoofdverdachten. Bij hen ging het om ruim 11.000 euro. De geldezels deden vervolgens aangifte van een gestolen bankpas zodat het net leek alsof ze hier niks mee te maken hadden.

De mannen worden beschuldigd van witwassen en het doen van valse aangifte. In totaal staan er zes mensen terecht. In januari is de inhoudelijke behandeling.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel