PvdA en SP verrast door korting Jeugdzorg

ALMERE
De PvdA en de SP in Almere zijn verrast door een recente brief van het college waarin staat dat Almere 8,5 euro miljoen minder krijgt voor Jeugdzorg en Beschermd Wonen. De fracties vinden dat burgemeester en wethouders de gemeenteraad eerder hadden moeten informeren, zodat er een lobby richting minister Plasterk gestart had kunnen worden.

In schriftelijke vragen willen de twee partijen een toelichting hebben waarom het college niet eerder heeft gereageerd. Ook willen ze weten waarom het de raad pas eind augustus op de hoogte heeft gesteld, terwijl in andere gemeenten de raden al voor het zomerreces zijn geïnformeerd.

De 8,5 miljoen euro is een korting van 13 procent op het huidige budget van Jeugdzorg, van bijna 65 miljoen euro. Almere krijgt minder van het Rijk door de invoering van een nieuw verdeelmodel. 
reacties (4)

 • frits

   

  dan stoppen ze maar eens met geld over de balk smijten voor onzin projectjes hier in almere want daar hebben op het stadhuis een handje van

  reageer
 • Opa Rob

   

  Nu Joritsma weg is komt dit ineens boven tafel. Gek he.

  reageer
 • qwerty

   

  Is goed Pzaal. Dan hebben we het financiële probleem voor een jaar of 2 opgelost. En hoe verder dan? De lagere uitkering is namelijk structureel. Ik zie je verdere doordachte voorstellen hier graag tegemoet.

  reageer
 • Pzaal

   

  Haal maar uit die heeele grote pot van de floriade, en laat de floriade niet door gaan scheelt veel meer.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert