Provincie en CTU tekenen contract Flevokust

LELYSTAD
Het bedrijf Container Terminal Utrecht, CTU, is de komende twintig jaar de exploitant van de terminal aan de Flevokust in Lelystad. Directeur Theo Pouw tekende daarvoor woensdagmiddag een contract met gedeputeerde Jan Nico Appelman.

Het contract is de uitwerking van een hoofdlijnenovereenkomst die de provincie in november vorig jaar met het bedrijf sloot. CTU gaat vanaf eind 2017 de kade in de haven van het bedrijventerrein Flevokust beheren.

Die haven wordt vanaf april volgend jaar gebouwd nadat er in februari een aannemer voor is geselecteerd. Flevokust wordt de derde containerterminal van CTU. Ook in Utrecht en Tiel heeft het bedrijf vestigingen.

reacties (6)

 • KC

   

  Op Oostervaart mogen zij geen teerhoudend asfalt opslaan, dat komt uit de noordelijke provincies. Grote vrachtschepen van hen varen, via de Houtribsluizen, naar Utrecht. Hebben we van Benthum buiten de deur weten te houden en nu halen wij Theo Pouw in huis. Ik dacht dat LL tegen was. Jij niet? Trouwens dit levert bijna geen werk op. Kijk naar de tweede Maasvlakte, daar is alles gerobotiseerd.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Gefeliciteerd. Dan kan men mooi profiteren van de aantrekkende markt. Goed voor iedereen.

  reageer
 • Jos '56

   

  Volgens mij (maar dat weet ik niet zeker) gebeurt dat al, want ze zitten ook op Oostervaart.

  reageer
 • Femke

   

  Fietspad langs deze opslagplek blijft berijdbaar?

  reageer
 • Stefan

   

  goed nieuws!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • KC

   

  Met de haven zijn vaak problemen om daar teerhoudend asfalt wordt overgeslagen. Is dat in Flevoland ook het geval? Ik hoop het niet!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert