Twee laadpalen in centrum Zeewolde

ZEEWOLDE
In het centrum van Zeewolde worden binnenkort twee openbare laadpalen voor elektrische auto's geplaatst. Als de gemeenteraad akkoord gaat, willen burgemeester en wethouders een overeenkomst sluiten met het bedrijf Allego, een dochterbedrijf van energieleverancier Alliander.

Allego zal de laadpalen in het centrum van het dorp realiseren op nog vast te stellen plekken. Deze laadpalen kosten de gemeente geen geld. Alleen voor het inrichten van de parkeerplaatsen voor elektrische auto's betaalt de gemeente 5000 euro.

In de toekomst kan Allego meer laadpalen in Zeewolde realiseren, als bewoners of bedrijven daarom vragen.

reacties (3)

 • 5000

   

  Heb liever dat ze voor 5000 euro prikkeldraad om het dorp leggen azc nee

  reageer
 • Klaas Visser

   

  Ik zie zelden of nooit een auto aan zo'n paal. Daar heb je toch geen tijd voor als je boodschappen aan het doen bent? Ook heb ik nog nooit cijfers of gebruikstatistieken gezien. Iemand anders misschien?

  reageer
 • Jan

   

  probleem met die electrische auto's, niet te betalen voor de gewone burger. Bovendien is al lang bekend dat dit niet de toekomst is. Electriciteit wordt in Nederland opgewekt door kolencentrales, accu's hebben beperkte levensduur en zijn bijzonder milieu onvriendelijk om te produceren. De enige die profiteren zijn lease rijders, die krijgen een lage bijtelling en dat is het dan wel. Korte termijn visie, helaas door de industrie bepaald. Maar ja, men moet die geproduceerde aantallen nu eenmaal slijten, de ontwikkelingskosten moeten nu eenmaal terugverdiend worden. De toekomst die echt wat voorstelt op autogebied is in ontwikkeling en is waterstof. Tot die tijd worden we aan het lijntje gehouden met deze zogenaamde milieuvriendelijke en vooral voor de belastingbetaler kostbare hobby.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert