Provincie gaat ICT-systeem moderniseren

FLEVOLAND
De provincie Flevoland wil 6,5 miljoen euro uittrekken om haar ICT-systeem te moderniseren. Dat is de afgelopen jaren achterwege gebleven, onder meer door het plan van minister Plasterk voor een superprovincie.

Het digitale systeem moeten ook worden aangepast, zodat het aansluit op de systemen van andere overheden. Dat moet de dienstverlening door de overheid verbeteren en minder administratieve lasten voor de burgers opleveren.

Het up-to-date maken van de ICT gaat ongeveer vier jaar duren. Provinciale Staten moeten de plannen nog goedkeuren.

reacties (4)

 • Anton

   

  ik hoop dat ze Zembla hebben gekeken over Capgemini. Dan weten ze in ieder geval waar ze niet mee in zee moeten gaan!

  reageer
 • Henk

   

  Doe maar snel want het intranet op me werk is om te huilen, en als je bij de Media markt staat sta je een half uur te wachten op de computers van van het systeem. Gemeente systeem is ook tergend langzaam. Met dat snellere intranet zal de dienst verlening en andere zaken ook beter moeten lopen.

  reageer
 • Polderling

   

  Als de landelijke overheid die dit min of meer opgelegd heeft dit nu ook eens (deels) zou financieren... En sorry Johan maar het gewone leven moet ook doorgaan en als ondernemers/belangengroepen/burgers alles weer op papier en in drievoud moeten invullen omdat het systeem het anders niet aan kan is de wereld ook te klein. Als je met een goed ICT systeem geld kan verdienen (besparen op andere plekken is ook verdienen) kun je dat misschien duurzaam gebruiken voor zorg ipv 1x die 6,5 miljoen aan de zorg te geven en over een paar jaar heb je geen computers meer en geen zorg. Bovendien gaat de provincie niet over die zorg.

  reageer
 • johan54

   

  Waar halen ze dit geld nu weer vandaan. Er is geen geld, iedereen wordt gekort en dan dit soort bagger naar buiten kramen. Geef liever mijn moeder eens regelmatig een fatsoenlijke verschoning, want daar is geen geld voor zelf ruim 20% gekort de afgelopen jaren en komend jaar weer inleveren, maar er is wel geld voor een computertje. Dat heet eerlijk verdelen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert