VVD roept wethouder ter verantwoording

ALMERE
D66-wethouder René Peeters negeert de wens van de Almeerse gemeenteraad. Dat zegt de VVD. Die partij roept de wethouder donderdagavond ter verantwoording tijdens een interpellatiedebat.

Peeters weigert volgens de VVD een aangenomen motie uit te voeren. Een meerderheid van de raad heeft in juni het college van burgemeester en wethouders opgedragen 50.000 euro te reserveren om beter lesmateriaal voor hoogbegaafden te maken. Dat geld moet komen uit de zogenoemde aanjaaggelden voor nieuwe initiatieven.

Het college laat nu, drie maanden later, weten deze opdracht van de gemeenteraad niet uit te voeren. Het college wil het voorstel bespreken als alle ideeën voor de aanjaaggelden op tafel liggen.

reacties (3)

 • Robert

   

  Potentiëel vuurwerk, die motie. Zeker zoals de VVD de motie nu indient als 'Negeren van de Raad' lijkt de kans niet gering dat wethouder Peeters vanavond een serieus probleem krijgt als het college in de weigering volhardt. Het zou niet de eerste wethouder zijn die over zo'n actie struikelt.

  reageer
 • Kees

   

  Beetje opgewonden standje de VVD. Gaat nergens over. Ze moeten alleen geduld hebben.

  reageer
 • ron

   

  daarnaast is er ook discussie over een ouderbijdrage van 1100 /jaar en een rijkssubsidie van 150.000 euro .... voldoende stof dus om te discussiëren waarom er zo lang wordt gewacht.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert