PVV wil inspraak bij opvang asielzoekers

ALMERE
Het college van burgemeester en wethouders van Almere mag volgens de PVV niet zonder inspraak van burgers en gemeenteraad afspraken maken over de opvang van asielzoekers in de stad.

Volgens de partij wordt in verschillende Nederlandse gemeenten zonder overleg noodopvang gerealiseerd. In Almere moet dat voorkomen worden, vindt de PVV. Daarom dient de partij een motie in. Daarin staat de eis dat gemeenteraad en burgers eerst behoorlijke inspraak krijgen voordat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) groen licht krijgt voor extra opvang.

De PVV heeft tegelijkertijd ook vragen gesteld over de uitbreiding van het asielzoekerscentrum in Almere met 600 plaatsen. De partij wil weten of het college kan garanderen dat zich onder de migranten geen terroristen bevinden. De partij vindt dat de stad grote veiligheidsrisico's over zichzelf afroept.

reacties (24)

 • Serge

   

  Vluchtelingen? Waar...Zie ze niet !

  reageer
 • Jan

   

  daar is hij weer.. .W. Zo voorspelbaar... Gaap...

  reageer
 • Andrea

   

  helemaal mee eens

  reageer
 • .\/\/.

   

  De PVV wil alleen een referendum als het te verwachten besluit ze niet bevalt. Als het te verwachten besluit ze wel bevalt vragen ze waarom het niet opschiet.

  reageer
 • Jan

   

  Ik kan mij niet herinneren dat dit tijdens de tweede kamer verkiezingen al een issue was? Want als dat zo was, en dat wordt het weer, dan zul je zien dat, omdat de partijen die zo mooi praten niet meer de meerderheid vertegenwoordigen in deze volgens alle peilingen, straks een partij als de PVV de grootste wordt, en vervolgens genegeerd wordt door de andere partijen. Zodat er weer een gedrocht onstaat van links, rechts en alles daar tussenin, en men als stemmer weer het nakijken heeft. Simpel voorbeeld, VVD breekt verkiezingsbeloftes en men doet net of dit heel normaal is.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ron

   

  en natuurlijk moesten ze weer zonodig de term "gelukzoeker" terwijl het gaat om vluchtelingen; walgelijk

  reageer
 • Anita

   

  Jij bent ook wakker zeker! ga dan in verzet dan hoef je niet te wachten op verkiezingen dat vraagt meneer Wilders en de democratie ontkennnen. Grenzen dicht gooien is onhaalbaar puur onzin en gaat veel geld kosten wat beter besteed kan worden. Mensen zoals jij trappen makkelijk in de uitlatingen van de PVV. Aziel procedure daar moet men goed naar kijken en op Europees niveau. Als o.a. de oostblok landen een beetje mee werken voor o.a. Europeese opvang aan de Poorten van Europa met geld van Europa dan wordt het een ander verhaal, en zullen alleen diegene die echt recht op aziel hebben daar komen wat het filteren ook makkelijker maakt. Aziel wil niet zeggen dat mensen voor altijd blijven!. Waar zijn al die duizenden o.a. Somaliers die eerst hier waren die zijn bijna allemaal vertrokken o.a naar Engeland. Als het aan de PVV ligt is Nederland morgen uit de Euro en is minder samenwerking op Europees niveau wat Nederland jaarlijks Miljarden gaat kosten!!. Op gevoel van de mensen zoals jij spellen daar zijn ze wel goed in, maar echte oplossingen voor grote vraagstukken ho maar. Wat is jouw oplossing?

  reageer
 • Barbara

   

  Geef vooral je medewereldburger die noodgedwongen uit oorlogsgebieden nog een kleine kans zien daar weg te komen niet de schuld van je eigen nietszeggende gedrag wegens het herhaaldelijk wegblijven uit stemlokalen.

  reageer
 • pvv

   

  80% van wat er binnenkomt komt niet uit een oorlogsgebied lees in de krant dat in duitse azc kampen verkrachtingen aan de orde van de dag zijn albanese maffia viert hoogtij en wij plaatsen dat soort volk kriskras door nederland heen dit gaat zoveel problemen opleveren in het ene artikel lees je Nederlanders met een uitkering moeten aan het werk en vervolgens krijgen tienduizenden een uitkering of denk je dat ze hierheen komen voor een baan een huurwoning in Zeewolde hoef je ook niet op te rekenen want ze krijgen overal voorrang op dit is toch van de zotte!

  reageer
 • muisje

   

  Kijk eens naar de ellende nu al in Duitsland in die azc`s!! Aanrandingen, verkrachtingen, en bende`s!! Ze slaan elkaar de hersens in voor niets, maar omdat de huidskleur ze niet aanstaan, en dat gaan we ook in Nederland krijgen!! Ik hoop dat de reageerders hier die vinden dat we de zieligjes op moeten vangen en het liefst nog meer, dat die geen dochters hebben van boven de 14 jaar, en dat er geen opvang bij hun in de buurt zit, want het zijn overwegend kerels die daar zitten, heel weinig gezinnen, meer hoef ik niet te schrijven toch, de rest kunt u zelf invullen!! En zeg niet dat Wilders Nederland niet gewaarschuwd heeft!!

  reageer
 • Serge

   

  Liever mijn belasting geld besteden aan een referendum dan verspillen aan asielzoekers !

  reageer
 • Jan Huizen

   

  Ja Agie, dit is nu hetgeen waar we in NL zo goed in zijn. Onze "eigen" mensen laten verrekken en die gelukszoekers krijgen alles. Vanmorgen in de Lidl waren ook een paar NLse ouderen die er schande over spraken, maar wij NLers hebben het fatsoen om niet te gaan protesteren, terwijl het hoog tijd is. Ik kom ook elke dag mensen tegen die gewoon geen geld hebben om elke dag eten te kopen voor hunzelf en hun kinderen.... En dan vinden ze het gek dat steeds meer mensen op Geert Wilders willen stemmen. Hij is wel de enige die vandaag het beestje bij de naam heeft genoemd, en wat gebeurde er weer..... Juist, de rest van de 2e kamer vind het weer rascistisch etc. Dit land is niet meer te redden!! En het wordt nog veel en veel erger....

  reageer
 • Peter

   

  Kennelijk doe je iets niet goed, als je toch moet vluchten, vlucht dan naar Urk lekker dichterbij en wellicht krijg je 41 EURO daar , en daarna waarschijnlijk ook meer geld te halen bij de dominee!. En neem die Van Dijk ook mee. Almere is een groei stad een paar honderd mede mensen erbij vallen niet eens op als die er bij komen. Schandalen van de PVV zijn er genoeg daar moet meneer van Dijk mee bezig zijn!!

  reageer
 • Agie

   

  Ze krijgen meer euro,s in handen dan mijn man verdiend ,wij moeten met minder dan 40 euro,rondkomen en zij krijgen 40 euro per,persoon per dag. Ik denk dat ik ook ga vluchten

  reageer
 • Jan

   

  aldus de mensen die vanuit hun emotie redeneren.. Die arme vluchtelingen... Terwijl iedereen weet dat het juist de rijkste zijn die ervandoor kunnen en de armsten achterblijven. De helden! en die mensen willen we hier met open armen ontvangen?

  reageer
 • Jan

   

  je kunt het net zo goed andersom zien. Al die media aandacht voor de zogenaamde arme vluchtelingen zorgt voor onderbuikgevoelens, terwijl de rationele kijker al lang in de gaten heeft dat dit vluchten ophield in de buurlanden van Syrie. Daarna werden het dus immigranten om de welbekende redenen. Dat men daarbij bewust die grote risico's neemt wordt allemaal op het bordje van diegene geschoven die er nog zonder emotie naar kunnen kijken. Belachelijk om steeds weer over onderbuikgevoelens te praten dus. Kort door de bocht en getuigt van een tekort aan realiteitszin. We worden gechanteerd door immigranten die levengrote risico's nemen om een berbetering van levenstandaard af te dwingen. Dingen bij de naam noemen is onderhand een misdaad in dit land. Maar vragen aan de kiezer wat we met deze volksverhuizing aanmoeten , nee, dat durft Den Haag niet aan.

  reageer
 • Lexxie

   

  Het is zonneklaar: Wilders/PVV is de enige die oog heeft voor ons eigen volk en vaderland. Hij krijgt bij de hopelijk spoedige verkiezingen zeker mijn stem. Nederlanders, wat wilt u: vrijheid of knechtschap? Vrijheid alleen met de PVV! Let op 700 p/d = 5000 per week zijn over een jaar een kwart miljoen asielzoekers de vlam slaat toch wel in de pan hoe dan ook!

  reageer
 • KC

   

  De PVV, zowel landelijk als gemeentes, spelen alleen maar in op het onderbuikgevoel van mensen. Er worden steeds meer groepen door hen weggezet, maar constructief mee denken is er niet bij.

  reageer
 • michael

   

  hou het coa maar in de gaten pvv, zie maar naar de gemeente Borne/Azelo

  reageer
 • Tsja

   

  Hongarije wat zei je Hongarije. Een voorbeeld zou als het zou moeten in Nederland.

  reageer
 • Polderboer

   

  De PVV weet wel dat wij (gelukkig) geen directe democratie hebben. Dit soort vertragende procedures is niet echt in het voordeel van de vluchtelingen (die met de naderende herfst/winter echt goeie opvang moeten hebben). En tuurlijk kan je niet uitsluiten dat er zich terroristen tussen de vluchtelingen bevinden. Maar terroristen zijn nu al in Nederland, ongeacht de vluchtelingen. Als je ziet uit wat voor erbarmelijke omstandigheden die mensen komen heb je als een van de rijkste landen ter wereld de plicht om wat voor deze mensen te betekenen. Moslim, joods of christelijk. En, hoe graag we ook zouden willen: het leven is niet zonder risico's. Het risico is groter om tijdens een verkeersongeval te overlijden dan door de gevolgen een aanslag. De PVV kan beter zaken in perspectief zetten in plaats van hele groepen mensen weigeren om de daden van enkelen elementaire zaken.

  reageer
 • ron

   

  laat me niet lachen ... "garantie" zelfs op een stofzuiger en wasmachine krijg je schriftelijke garantie. maar dit wil niet zeggen dat hij niet kapot kan gaan. Wat een onzin weer van de PVV. stel nou eens realistischere vragen; kans een stuk groter dat je dan ook een realistischer antwoord krijgt en dat er misschien in realiteit ook iets mee wordt gedaan. Het is zo de verkeerde manier van communiceren.

  reageer
 • Bram

   

  We hebben met z'n allen (stemgerechtigden) partijen gekozen die voor onze belangen opkomen. Maw de coalitie vertegenwoordigd meer dan de helft van de meningen. Laat hen lekker beslissen en zadel ons niet op met een duur referendum!

  reageer
 • jay

   

  Terechte vragen van de PVV zeker betreft het terrorisme verhaal.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert