Gemeente bevestigt alsnog inzet lokfiets

LELYSTAD • Do 17 september 2015 | 16:37 • Donderdag 17 september 2015 | 16:37
In Lelystad wordt sinds kort bij wijze van proef een lokfiets gebruikt om fietsendieven op heterdaad te betrappen. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente bevestigd aan Omroep Flevoland.

Eerder ontkenden de gemeente en de politie in alle toonaarden dat er in Lelystad een lokfiets wordt ingezet. Burgemeester Horselenberg zei in juni dat de politie Midden-Nederland geen capaciteit heeft om achter een lokfiets aan te gaan, hoewel in Almere wel zo'n fiets is gebruikt. Onlangs werd daarmee een dief betrapt.

De gemeenteraadsfracties Leuc, GroenLinks en CDA wilden dinsdag een motie indienen om alsnog een lokfiets in Lelystad ingezet te krijgen. Zij trokken de motie in, omdat vanuit de gemeente was meegedeeld dat de fiets al in gebruik is. Gisteren zei de gemeente niets van een mededeling aan de raad te weten. De burgemeester wil geen toelichting geven op de fiets en de onduidelijke communicatie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel