Snelweg A6 anderhalf uur dicht door ongeluk

ALMERE
De snelweg A6 bij Almere Poort in de richting Lelystad is donderdagavond zo'n anderhalf uur afgesloten geweest door een ongeluk. Bij het ongeluk waren drie auto's betrokken. Twee inzittenden zijn gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

De brandweer was aanwezig om de slachtoffers te bevrijden. Ook de traumahelikopter werd opgeroepen, maar die bleek uiteindelijk niet nodig te zijn

Het ongeval gebeurde vlakbij de afrit Almere Poort. Rijkswaterstaat heeft het verkeer omgeleid via die af- en oprit, maar er ontstond wel een file. Die was op het hoogtepunt zes kilometer lang. Tegen half elf werd de weg weer vrijgegeven.

reacties (22)

 • Jan

   

  Nee, ik ga niet slapen omdat u dat wilt. Ik ben uitgeslapen genoeg om mij als volwaardig verkeersdeelnemer op de weg te begeven. Maar u laat wel altijd en overal te kennen geven dat u het beter weet dan alle anderen die hier reageren en dat dus niet alleen op het gebied van verkeer, maar ook van kranen, de aanleg van wegen, etc. Derhalve heb ik dus blijkbaar voorbarige conclusies getrokken. En aangezien ik mag lezen wat ik wil ga ik er gemakshalve ook van uit dat u zeker weet dat ik jonger ben aangezien u mij altijd met 'jij' aanspreekt, ik ben van mijn kant zo stom om altijd maar te tutoyeren.

  reageer
 • Dick

   

  Ik zeg nergens dat ik de beste automobilist van Flevoland ben. Maar ik word misselijk van al die mensen die roepen "het ligt aan de weg", "het ligt aan de verwarrende maximum snelheden", "het ligt aan weet ik veel". Als je zo vol achter in een file klapt heb je één ding niet gedaan en dat is uitkijken. Dan heb je je ogen ergens gehad waar ze niet horen! Maar ja dat mag je niet zeggen! Dus verzinnen we allerlei drogredenen. Oorzaak en gevolg worden dan doorelkaar gehaald. Maar lees lekker wat je lezen wilt en slaap lekker verder!

  reageer
 • Jan

   

  U bent de allerbeste automobilist van Flevoland en verre omstreken en met de grootste kennis van zaken op welk gebied dan ook en wij zijn het eigenlijk met zijn allen niet waardig om van hetzelfde wegennet als u gebruik te maken. Dat is toch wat u wilt horen?

  reageer
 • Dickertje Dap

   

  Ik denk het wel.

  reageer
 • Dick

   

  Dank!! Eindelijk eens iemand die het wel begrijpt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Fred

   

  Eens. Deze keer zag ik vanaf de 1e rij het fout gaan. Inderdaad file-vorming waar de linkerbaan was afgesloten waarbij diverse auto's voor de zekerheid de alarmlichten hadden geactiveerd. Auto's voor mij stoppen, ik stop, de grijze auto (van de foto) stopt achter mij, de donkere auto/Chrysler stopt daarachter....en ik zie in m'n spiegel de Clio in volle vaart op de Chrysler botsen. Volgens mij heb je dan simpelweg niet zitten op te letten.... Heeft niets te maken met snelheid, wel met opletten in het verkeer.

  reageer
 • Dick

   

  Ga ik het anders stellen. Ga op de A6 100km/u rijden. Doe je ogen dicht. Hoe groot is dan de kans dat je brokken gaat maken? Ik denk 100%. Dus waar begint het mee? Ja opletten! Maar goed iedereen hier is lekker geïndoctrineerd met "speed kills" zodat een afwijkend verhaal kan dan gewoon niet waar zijn. Droom lekker verder, ga lekker met je telefoon zitten spelen, zolang je maar niet te hard rijdt gebeurt je niks. Das toch wat je wilt horen?

  reageer
 • Dick

   

  Graag gedaan Jannes, ik ben namelijk expert in verkeer situaties daarom dat ik eerst altijd een grondige analyse doe voordat ik een reactie plaats.

  reageer
 • Lely...

   

  Wat een ramp...

  reageer
 • Jannes van d

   

  Dank je Dick. Je hebt het stukje waar ik bla bla bla bla schreef weer geheel naar verwachting ingevuld.

  reageer
 • Dick

   

  Nou Jannes, dan heb je 100% gelijk! Misschien ga je het echt eens inzien dat het allemaal begint bij opletten, opletten en nog eens opletten (want spiegelen hoort gewoon bij opletten). Of je nou 70, 90, 130 of van mijn part 170 rijdt, als jij je kijkgedrag niet op je snelheid aanpast (daarmee bedoel ik verder vooruitkijken dan je neus lang is) dan ga je brokken maken. En dan bepaalt de snelheid alleen of het blikschade, totall loss of een kistje van 6 planken is. @Pzaal, Het is echt niet elke dag raak op de A6. Zijn best wel dagen dat het wel goed gaat. En wisselende snelheden? Jonguh daar ligt het niet aan. Dit was ook gebeurd als de hele A6 80km/u was geweest. @Jay, idd, een icident.

  reageer
 • Piet

   

  Ja, dan ben je wel de Sjaak.

  reageer
 • Jannes van d

   

  Ik zal hem wel invullen: Het heeft niets met snelheid te maken, alleen maar met opletten, spiegelen, bla bla bla bla

  reageer
 • Pzaal

   

  Alweer? Het is dagelijks raak tegenwoordig op de A6. Die wisselende snelheden zijn verwarrend en irritant en gevaarlijk.

  reageer
 • Jhon

   

  Yup je naamt zegt het al. Je bent weer de sjaak

  reageer
 • George

   

  Ja, dan ben je de Sjaak

  reageer
 • Sjaak

   

  En ik stond helaas weer stil na de zoveelste ongeluk deze week op de A6. Ik heb door deze vertragingen 7 afspraken moeten afzeggen.

  reageer
 • Dick

   

  Geen idee

  reageer
 • Sjak

   

  Bij west is er een rijbaan afgesloten en dus filevorming. Een half uurtje eerder zag je al jakkerend auto's er bijna opklappen ... en nu dus blijkbaar goed raak. Verkeersinzicht, normaal rijden en vooruit kijken zie je steeds minder gebeuren 😒

  reageer
 • Jay

   

  Weer een incident zeker ?

  reageer
 • Henk25

   

  Is de A6 nu zo gevaarlijk, of denken automobilisten dat ze in de polder wel even kunnen appen, twitteren, facebooken? Rijden kunnen de brokkenmakers blijkbaar niet.

  reageer
 • George

   

  Nou Dick, kom er maar weer in waarom het hier steeds fout gaat

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert