Wethouder blijft Hotel Noordoostpolder steunen

BANT
Wethouder Wiemer Haagsma van Noordoostpolder blijft erbij dat Hotel Noordoostpolder in Bant een echt hotel is.

Naar aanleiding van een uitzending van Omroep Flevoland zijn raadsvragen gesteld over de toegankelijkheid van het hotel. In de uitzending was te zien dat het hotel niet toegankelijk is. Volgens de wethouder is er een belsysteem en wordt de deur altijd geopend voor gasten.

Controlerapport Handhaving
Omroep Flevoland heeft twee keer in beeld gebracht dat zo'n systeem er niet is. De wethouder vertelde ook dat er niemand langer dan de drie toegestane maanden verblijft. Uit een controlerapport van zijn eigen afdeling Handhaving blijkt dat mensen er wel langer verblijven.

Formulieren juist invullen
In een telefonische reactie laat wethouder Haagsma weten dat de uitbater van het hotel alsnog de gelegenheid krijgt om de formulieren juist in te vullen. Inmiddels is het betreffende stuk wel al als bewijsstuk ingediend in een rechtszaak tegen hotel Noordoostpolder.

Omwonenden naar de rechter
In december dient de rechtszaak tegen de gemeente. Twee omwonenden vinden dat het hotel zich niet houdt aan afspraken die in 2013 bij de rechtbank zijn gemaakt. De uitbater beloofde toen dat het een echt hotel met restaurant zou worden, en niet alleen maar een Polenhotel. Daarop kreeg Hotel Noordoostpolder destijds de vergunning om te starten.

reacties (16)

 • polenhotel

   

  U hoeft slechts de reviews te lezen om te weten wat de echte functie is.

  reageer
 • Tsja

   

  Zal volgende week is ff kamertje huren voor een paar nachten.

  reageer
 • Gast

   

  Of beter nog: Laat de wethouder een lekker weekendje weg boeken. Maar ja het hotel zit waarschijnlijk al overvol met toeristen die in het idyllische Bant willen verblijven.

  reageer
 • Goed opgemerkt Henk! Ik vrees alleen dat er bij een uitspraak die niet zo goed uitkomt allerlei uitvluchten gevonden worden.

  reageer
 • joop

   

  wat zijn de privebelangen van deze wethouder????

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Swiebertje

   

  Dat krijg je met een gemeenteraad vol agrariërs. Het hele beleid is daarop gebaseerd. Erg jammer de economische groei voor polderbevolking zit daar allang niet meer.

  reageer
 • eddy

   

  Heldere berichtgeving. Goed gedaan :)

  reageer
 • Thomas

   

  Het is natuurlijk niet heel vertrouwenswekkend dat de eigenaar van het hotel tegelijkertijd zo'n schimmig uitzendbureau runt waar je voor weinig geld (lees: tegen de wet) Oost-Europeanen kunt inhuren. Zelf ben ik niet tegen hotels die Oost-Europese arbeidskrachten huisvesten, maar het is de schimmige legale/illegale wereld er omheen die moet sneuvelen. Maar goed, wie weet komt de uitbater ineens met grootschalige openheid van zaken en blijkt hij in tegenstelling tot branchegenoten wel legaal te werken. Hou de opties open wat dat betreft.

  reageer
 • De Vries

   

  Ach, politicie. Ze weten niks hoe het volk zich voelt. Op één uitzondering na.

  reageer
 • henk

   

  indirect verbindt deze wethouder dus zijn politieke toekomst aan de uitspraak van de rechter en steunt hij het hotel. waarvan akte.

  reageer
 • lezer

   

  Als het een echt hotel ga ik meteen een weekendje boeken. Gezellig. Lekker laten verwennen in een hotel.

  reageer
 • sandra

   

  het cafe zit er naast en is van een andere eigenaar

  reageer
 • Whoknows

   

  Natuurlijk zijn er geen fouten gemaakt. Wethouders maken nooit fouten, is slecht voor hun imago

  reageer
 • Swiebertje

   

  Vriendjespolitiek noemen we dat. Een kinderdagverblijf waar behoefte aan is moet sluiten maar dit hotel kan de regels aan zijn laars lappen.

  reageer
 • Voor een wijsman niet geheel objectief?

   

  Als vertegenwoordiger van de bevolking laat deze mijnheer de wethouder zijn persoonlijke imago wel heel erg gelden. De loyaliteit jegens de uitbater staat niet in verhouding met die van de bewoners in de omgeving.Op zijn minst had men de partijen met elkaar in contact kunnen brengen.Door dergelijke patstellingen extra te versterken geeft men als volksvertegenwoordiger een verkeerd signaal af,red je er maar mee. Terwijl zijn functie in zijn hoedanigheid geheel een maatschappelijke dienstverlenende is(partijen tot elkaar brengen) Dat er frictie is dat is duidelijk.

  reageer
 • mike

   

  En waarom staan er dan vaak alleen maar auto's met pools kenteken. Als het een echt hotel is dan mogen ze het wel wat aantrekkelijker maken. Het is vind ik net een cafe.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert