Rooskleurig beeld huishoudboekje Dronten

DRONTEN
Tenzij zich onverwachte tegenvallers voordoen is de financiële positie van de gemeente Dronten de komende twee jaar positief. Dat gaf wethouder Van Amerongen aan bij de presentatie van de begroting voor 2016. Dit voorjaar al werd duidelijk dat Dronten de komende twee jaar niet hoeft te bezuinigen en drie miljoen euro uittrekt voor nieuw beleid.

Dronten verwacht dit en volgend jaar een ton extra uit het Gemeentefonds te ontvangen, maar onzeker is hoeveel geld er komt voor de jeugdzorg, wet maatschappelijke ondersteuning en Participatiewet. Dronten heeft staatssecretaris Klijnsma recent een brief gestuurd om te protesteren tegen een drastische korting op deze budgetten.

Het aantrekken van de woningbouw in onder meer Biddinghuizen kan de gemeente extra inkomsten opleveren, waardoor de financiële positie verder verbetert. De verkoop van bedrijfsgrond is nog erg mager. De belastingen gaan volgend jaar gemiddeld met 1,4 procent omhoog, wat volgens de gemeente overeenkomt met de inflatie. Alleen de rioolbelasting stijgt met 2,25 procent extra om investeringen af te dekken.

reacties (5)

 • Dronterman

   

  Zeg Hendrik, leg eens uit waarom we in opstand moeten komen?

  reageer
 • Hendrik

   

  Briljant! Een wethouder die de zaken onder controle heeft, en drie negatieve reacties. Ik mis eigenlijk nog 'Dit is de zoveelste blunder van Aat en consorten! Wanneer stapt hij nou eens op? Dronten, wordt toch wakker en kom in opstand!'

  reageer
 • Jan bakker

   

  Met belasting verhoging kan ik ook een begroting kloppend maken !

  reageer
 • jan

   

  Meestal na het brengen voor een oogwaarschijnlijk positief bericht volgt binnen korte tijd een zware tegenvaller.

  reageer
 • Drontenaar

   

  Het word met de dag ongeloofwaardiger

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert