Vreugde over uitstel besluit Rechtbank Lelystad

FLEVOLAND
De provincie en de gemeente Lelystad zijn blij met het uitstel van het besluit over de toekomst van Rechtbank Lelystad. Dat schrijven de overheden in een persbericht na een aangenomen motie van de PvdA en ChristenUnie in de Tweede Kamer donderdag.

De kamer wil dat er nog "geen onomkeerbare stappen" worden gezet in de kwestie over de vestigingen van rechtbanken in de regio. Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie moet met de Raad voor de Rechtspraak overleggen over alternatieven voor de reorganisatieplannen.

De raad wil tal van taken overhevelen van Lelystad naar Utrecht. Dat zou nodig zijn om opgelegde bezuinigingen te kunnen halen. Ook andere rechtbanken in Nederland hebben hier mee te maken. De kamer wil de beslissing van de Raad voor de Rechtspraak uitstellen tot de behandeling van de justitiebegroting eind november in de Tweede Kamer. 

Commissaris van de Koning Leen Verbeek van Flevoland en burgemeester Margreet Horselenberg van Lelystad zijn blij met de opstelling van de Tweede Kamer om zich tegen de voorgestelde bezuinigingen te keren. "Er is voorlopig tijd gewonnen. Het is goed te merken dat ook de Kamer onze zorgen deelt en vindt dat het zorgvuldiger en anders moet. Wij hebben er vertrouwen in dat het verstand zegeviert en dat de onzinnige plannen om de rechtbank in Lelystad uit te kleden van tafel gaan," aldus de burgemeester en de commissaris van de Koning.

reacties (2)

 • Dirk

   

  De vraag is wie er juicht? De belastingbetaler hoor je niet van blijdschap joelen! Nee, de ambtenaar die is blij, want status geeft macht en macht is geld. Wat een schijndemocratie is dit toch!

  reageer
 • Yes

   

  juich maar niet te vroeg is het nu niet dan wel in 2016 of 2017....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert