Nieuw restaurant in voormalige bierbrouwerij

LELYSTAD
Na jaren van leegstand is zaterdag een nieuw restaurant geopend in de voormalige brouwerij Klokbier bij Batavia Stad in Lelystad. Het gaat om Next restaurant met een keuken waarin voornamelijk met regionale seizoensproducten wordt gewerkt.

Het pand werd in 2006 gebouwd en sindsdien gingen vele ondernemingen failliet. De opdrachtgever van de brouwerij die ook een restaurant runde, moest al na een jaar de deuren sluiten. De brouwerij werd gekocht door een vastgoed onderneming die er alle vertrouwen in had. In het pand werd een pannenkoekenrestaurant geopend, maar ook deze onderneming ging binnen een jaar over de kop.

In 2011 ging op het Bataviaplein Stadscafé 1628 open, maar het café hield het nog geen twee maanden vol. De volledige inventaris en de brouwerij werden uit het pand gehaald, om de verhuurbaarheid te vergroten

Een jaar later probeerde een ondernemer het met dancefeesten. Ook deze activiteiten waren geen lang leven beschoren. Sinds januari 2013 stond het pand leeg.

Eigenaar Joël van der Kolff van Next denkt dat dit het moment is om een restaurant in het gebouw te beginnen. Batavia Stad is aanzienlijk groter geworden, trekt Bataviahaven meer mensen en krijgen de plannen rond Batavialand steeds meer vorm. De uitbaters hebben vooral gezinnen met kinderen op het oog, getuige de grote speelruimte in het restaurant.

Foto: Marga Marree

reacties (14)

 • news deadline

   

  Gauw een keer gaan kijken. Wens ze in elk geval heel veel succes!

  reageer
 • Barbara

   

  Snap de commoties rondom wel of geen goede reclame niet echt. Dit restaurant is in principe gericht op klanten die BataviaStad bezoeken. Heeft nauwelijks iets met Lelystads publiek te maken, maar ligt volgens mij niet echt in de loop voor bezoekers.

  reageer
 • Marco

   

  Heerlijk gegeten. fantatisch ingericht en aan de kids gedacht. dat zie je niet veel. deze ondernemer denkt vooruit en wens de kolffies succes want ze steken behoorlijk hun nek uit om de horeca in lelystad op peil te houden.

  reageer
 • Jan

   

  Heel veel succes!

  reageer
 • Rob

   

  vanavond gegeten, erg lekker, prima prijzen en erg Gezellig. Komen zeker nog eens terug!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • angela schuitemaker loiaconi

   

  ik onderschrijf dat t stuk teveel om t verleden gaat. had graag meer over t restaurant gelezen, nou ja dan maar snel eens dineren. fijn dat er weer iets nieuws is binnen Lelystad. su6!!

  reageer
 • Jacqueline

   

  Jammer van dat grote negatieve stukje ik vind het heel moedig als mensen hier in Lelystad iets nieuws beginnen. Ook de berichtgeving over de nieuwe eigenaar klopt niet het is van der Kolff niet van der Korff slordig hoor.616433

  reageer
 • Restaurant NEXT

   

  Goedemiddag, Inderdaad jammer dat het verhaal met name draait om de mislukkingen van de voorgaande jaren. Juist omdat wij ontzettend ons best doen om iets anders te doen dan de vorige ondernemers, en zelf heel enthousiast zijn over het eindresultaat. Bedankt voor de ondersteunende en enthousiaste reacties, dit waarderen we enorm en we hopen dat u zich welkom voelt bij restaurant NEXT. Vriendelijke groeten en hopelijk tot snel, Joël van der Kolff. Restaurant Next.

  reageer
 • Chris

   

  mee eens! Succes innoeder geval met het restaurant!

  reageer
 • Jond

   

  Waarom schermt iedereen tegenwoordig met 'regionale producten'? De geschiedenis heeft toch inmiddels wel aangetoond dat dit alleen maar wordt gezegd om marketingtechnische redenen. Uiteindelijk wordt er gewoon zo goedkoop mogelijk ingekocht. En de klant maakt het echt niet uit waar de producten vandaan komen, als het maar goed van kwaliteit is!

  reageer
 • Jan

   

  Ik hoop dat het nu wel lukt, allemaal eten daar om ze te ondersteunen!

  reageer
 • ikke

   

  ik lees bij google, om eens te kijken wat dit restaurant te bieden heeft, dat dit hoort bij de Italian Lounge. En dat is best een goed restaurant en lekker eten. Dus veel succes. Hoop dat het gaat lukken

  reageer
 • Ko

   

  De laatste ondernemer die er in zat betaalde gewoon niet...

  reageer
 • Feedback

   

  Ondanks dat het feiten zijn moet ik zeggen dat de berichtgeving vrij negatief is. Als ik de titel van het stuk lees verwacht ik een artikel met informatie over de nieuwe zaak (stukje gratis publiciteit) en niet een opsomming van wat niet goed is gegaan. Alle succes voor de nieuwe ondernemers. Lelystads publiek (en van ver daarbuiten) het is aan jullie om er een gezellige tent van te maken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert