"Samenwerking Zwolle geen flirt maar logische keuze"

DRONTEN • Za 19 september 2015 | 15:24 • Zaterdag 19 september 2015 | 15:24
Burgemeester Aat de Jonge van Dronten vindt de samenwerking met Zwolle een logisch gevolg van economische ontwikkelingen in de regio. Vrijdag schreef Omroep Flevoland dat de gemeente Dronten steeds meer flirt met Zwolle. Dat zou blijken uit tal van samenwerkingsvormen. Ook plaatst De Jonge van Dronten de laatste tijd steeds meer berichten op Twitter met de vermelding "Regio Zwolle".

De burgemeester ontkent dat er 'steeds meer' contact is tussen beide gemeentes en benadrukt dat Dronten al jaren deel uitmaakt van het samenwerkingsverband Regio Zwolle. Daar zitten 19 gemeenten in, naast Dronten ook Noordoostpolder en Urk. De regio ligt in vier provincies: Overijssel, Gelderland, Drenthe en Flevoland. Volgens De Jonge is deze vergelijkbaar met regio's als Twente, Eindhoven en Amsterdam.

Voor Dronten is de samenwerking vooral van belang op het gebied van Agro food en de vrijetijdseconomie. De Jonge is sinds kort de voorzitter van het cluster Agro food dat met een aantal gemeenten en kennisinstituten werkt aan innovaties waar meerdere bedrijven hun voordeel mee kunnen doen.

De burgemeester wijst er verder op dat er meer samenwerkingsverbanden bestaan waar niet alle Flevolandse gemeenten aan deelnemen. Zo doet Zeewolde niet mee aan de Arbeidsregio Flevoland en is Almere sterk georiënteerd op de Metropoolregio.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel