"Samenwerking Zwolle geen flirt maar logische keuze"

DRONTEN
Burgemeester Aat de Jonge van Dronten vindt de samenwerking met Zwolle een logisch gevolg van economische ontwikkelingen in de regio. Vrijdag schreef Omroep Flevoland dat de gemeente Dronten steeds meer flirt met Zwolle. Dat zou blijken uit tal van samenwerkingsvormen. Ook plaatst De Jonge van Dronten de laatste tijd steeds meer berichten op Twitter met de vermelding "Regio Zwolle".

De burgemeester ontkent dat er 'steeds meer' contact is tussen beide gemeentes en benadrukt dat Dronten al jaren deel uitmaakt van het samenwerkingsverband Regio Zwolle. Daar zitten 19 gemeenten in, naast Dronten ook Noordoostpolder en Urk. De regio ligt in vier provincies: Overijssel, Gelderland, Drenthe en Flevoland. Volgens De Jonge is deze vergelijkbaar met regio's als Twente, Eindhoven en Amsterdam.

Voor Dronten is de samenwerking vooral van belang op het gebied van Agro food en de vrijetijdseconomie. De Jonge is sinds kort de voorzitter van het cluster Agro food dat met een aantal gemeenten en kennisinstituten werkt aan innovaties waar meerdere bedrijven hun voordeel mee kunnen doen.

De burgemeester wijst er verder op dat er meer samenwerkingsverbanden bestaan waar niet alle Flevolandse gemeenten aan deelnemen. Zo doet Zeewolde niet mee aan de Arbeidsregio Flevoland en is Almere sterk georiënteerd op de Metropoolregio.

reacties (9)

 • Ach ja

   

  Ach ja Aagje plaatst ook veel tweets ovef de fantastische evenementenstad wat dronten is. Het is nieg eens genomineefd hiervoor. Manlijdt al jaren aan grootheidswaanzin vor zijn kleine dorpje. En aat wees niet banv, nog even doorgaan en heel flevoland wil juist dag dronten,oprot naar zwolle, dankzij jou!

  reageer
 • frits

   

  Het is zo simpel: NOP, Urk en Dronten naar Overijssel, Zeewolde naar Gelderland, en Almere en Lelystad naar Noord-Holland. Dit zijn de gebieden waar de inwoners van die gemeenten al sinds jaar en dag georienteerd zijn. De provincie Flevoland is in 1986 opgericht, toen de polder al lang bestond, en de inwoners hun leven al lang ingericht hadden. NOP en Urk hebben zelfs decennia lang formeel bij Overijssel gehoord, en ook voor Dronten werd er uitdrukkelijk over aanhechting bij Overijssel gesproken voordat die waanzin van een twaalfde provincie bedacht werd.

  reageer
 • Babpa

   

  Vertel dat maar eens aan de grote schare Friezen die in Lelystad wonen. Ze zullen je hartelijk uitlachen.

 • henk

   

  verder nog nieuws ??

  reageer
 • Dirk

   

  Prima uitleg, goede keuze! Kan Lelystad ook aansluiten? Die MRA regio levert maar bar weinig op!

  reageer
 • Maaike

   

  Dit is echt de grap van het jaar. Alsof de 'regio Zwolle' ook maar enigszins interesse heeft in Dronten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Mars

   

  Oftewel hoe je van Flevoland een zooitje maakt.

  reageer
 • Bertus

   

  Ahhh vandaar dat deze meneer zich destijds volstrekt voor gek zette met een bak met ijs over zich heen te gooien, zogenaamd voor ALS, met voor ons als inwoner van Dronten volstrekt onbekende types

  reageer
 • Vrolijk Frietje

   

  Kan Aat niet gewoon vertrekken naar 'regio zwolle' ? Het lijkt dat meneer niet zo goed kan meekomen met de mensen uit de polder. Onderneem zelf en creëer zelf in plaats van je ondernemers uit de gemeente dronten weg te jagen!

  reageer
 • Dnz.

   

  Wie kan niet met wie meekomen? Lelystad is een bijna doodlopende straat en levert nagenoeg niets op. Het beetje hoogwaardige dienstverlening is of gaat weg. Dronten heeft zeker op op agro gebied een redelijke (innovatieve) reputatie, inclusief een goede opleiding. Dit alles sluit veel beter aan bij Zwolle dan bij Lelystad. Keuze tussen een dynamische en Lidl-stad is zo gemaakt.

 • Klaas

   

  Ik mot die man niet .Maar dit is een goede keuze

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert