Michiel de Ruyter uit competitie voor Gouden Kalf

LELYSTAD • Za 19 september 2015 | 20:33 • Zaterdag 19 september 2015 | 20:33
Michiel de Ruyter, de film die deels is opgenomen op de Batavia in Lelystad, doet niet meer mee aan de competitie voor de Gouden Kalveren, de belangrijkste filmprijs van Nederland.

Filmproducent Klaas de Jong heeft de film teruggetrokken omdat te weinig publiekstrekkers kans maken op een kalf. Volgens De Jong is het Kalveren-gala al jaren een elitair feestje voor arthousefilms. Zo kreeg Gooische Vrouwen II geen enkele nominatie.

Michiel de Ruyter was één van de grootste bioscoopsuccessen van dit jaar. De film over de admiraal Michiel de Ruyter uit de Gouden Eeuw is genomineerd voor beste acteur en beste regisseur.

De organisatie van het Nederlands Filmfestival is niet van plan de nominaties voor de Gouden Kalveren te wijzigen. De film zal overigens niet te zien zijn tijdens het festival. Producent De Jong heeft dat verboden. De uitreiking van de Gouden Kalveren is op 2 oktober.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel