Michiel de Ruyter uit competitie voor Gouden Kalf

LELYSTAD
Michiel de Ruyter, de film die deels is opgenomen op de Batavia in Lelystad, doet niet meer mee aan de competitie voor de Gouden Kalveren, de belangrijkste filmprijs van Nederland.

Filmproducent Klaas de Jong heeft de film teruggetrokken omdat te weinig publiekstrekkers kans maken op een kalf. Volgens De Jong is het Kalveren-gala al jaren een elitair feestje voor arthousefilms. Zo kreeg Gooische Vrouwen II geen enkele nominatie.

Michiel de Ruyter was één van de grootste bioscoopsuccessen van dit jaar. De film over de admiraal Michiel de Ruyter uit de Gouden Eeuw is genomineerd voor beste acteur en beste regisseur.

De organisatie van het Nederlands Filmfestival is niet van plan de nominaties voor de Gouden Kalveren te wijzigen. De film zal overigens niet te zien zijn tijdens het festival. Producent De Jong heeft dat verboden. De uitreiking van de Gouden Kalveren is op 2 oktober.

reacties (6)

 • Frenky

   

  Ik vond heel de film weinig aan, slecht en matige spelende acteurs.

  reageer
 • De Vries

   

  Terecht! Al die filmgala's hebben niets te maken met de films zelf. Elitair gedoe, alleen voor de zgn filmelite waar je nooit tussen zal komen.

  reageer
 • Faith

   

  Ik vind het stoer om de vertoon van de film te verbieden,afschaffen die gouden kalf .

  reageer
 • Annie

   

  De film is wel genomineerd, staat in het artikel: beste acteur en beste regisseur. Mij bekruipt ook het gevoel dat hier wat anders speelt.

  reageer
 • Joop

   

  Elitair feestje, hoe kan het gebeuren dat de best bezochtenederlandse film in decennia, wat je er ook als zogenaamde filmkenner van denkt, geen enkele nominatie krijgt? Dat is terecht niet te verkopen, wat is zo'n gouden kalf dan überhaupt waard?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jos

   

  Zwak. De film over André Hazes, echt geen Art-House film, kreeg vele nominaties. Volgens mij gaat het hier om een slechte verliezer, Klaas de Jong.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert