OBS Letterland beoordeeld als zeer zwakke school

ALMERE
De PvdA in Almere wil weten hoe het komt dat basisschool Letterland in Almere Stad een zeer zwakke school is geworden. De partij heeft vragen gesteld aan burgemeester en wethouders.

De ouders van de school hebben vorige week te horen gekregen dat de Onderwijsinspectie de school als zeer zwak heeft beoordeeld. Letterland zou te weinig hebben gedaan om het predikaat 'zwak' van zich af te schudden. De school werd vorig jaar als zwak bestempeld door slechte taal- en rekenresultaten. De PvdA wil weten of de school toen begeleiding en ondersteuning van de gemeente heeft gekregen en wat de gemeente doet om Letterland nu weer op de goede weg te krijgen.

Letterland valt onder de Almeerse Scholen Groep ASG. Volgens interim-directeur Paul Stubbé van de ASG kwam het besluit van de Onderwijsinspectie onverwacht. Letterland gaat geplande veranderingen nu versneld doorvoeren. Bovendien is de directeur vervangen.

reacties (11)

 • Ryvano

   

  Ik zit op die school 😭

  reageer
 • -Z-

   

  Neen, zijn tekst is samengevat: D66 en Rene Peeters hebben hoog van de toren staan blazen.

  reageer
 • Poe

   

  Het lukt de andere scholen wel...

  reageer
 • Marc

   

  De druk die kinderen opgelegd krijgen om te presteren is ziek makend. Kinderen waarvan de bedrading gunstig is aangesloten zijn geen probleem. Kinderen waarvan de bedrading net iets anders aangesloten is word door scholen als een bedreiging ervaren. Want zij halen het gemiddelde omlaag. Scholen met overwegend meer allochtone kinderen zijn ook een risicogroep voor scholen geworden. De scholen zijn op zich niet het probleem. Het systeem is het probleem. Een andere vorm van onderwijs is noodzakelijk.

  reageer
 • Rudi

   

  Je bedoelt de "international primary school" van Letterland. Nou daar zijn de resultaten dus goed van. De slechte resultaten worden dus behaald op de gewone basisschool van Letterland. Misschien moeten die ook om 23. uur naar bed gaan. Dat komt dan de resultaten ten goede :-)

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • knor

   

  Ik snap helemaal wat je bedoeld. Hier ook een hindoe gezin in de straat. Kennelijk heel normaal dat zo'n kind tot laat loopt te stampen en te schreeuwen Moeders zegt er niets van want die zit liever de hele dag achter de pc. Met snoei harde koelie muziek

  reageer
 • Literatuurwijk

   

  Dit nieuws verbaast me weer niets. De hele week zit vol volk uit Pakistan en India. Die komen op het Engelstalige basisschool onderwijs af dat deze school aanbiedt. Die kinderen liggen 's avonds om elf uur pas op bed. Er woont zo'n herrie makend gezin naast me, dus ik weet waar ik over praat. Met zo weinig nachtrust kun je niet verwachten dat kinderen op school goed presteren.

  reageer
 • terpstra

   

  De omnibus is echt niet beter hoor. Er zitten een paar goede leerkrachten, de oude garde, de rest is bagger. Al die wisselingen van directie hebben de kwaliteit nooit goed gedaan.

  reageer
 • Joop

   

  Jouw tekst samengevat: hup snel je kind eraf en aanpakken die school!

  reageer
 • Rudi

   

  Letterland scoorde 3 jaar achtereen zwaar onder de norm op de eind (cito-)toetsen. Overigens zijn er flink wat scholen in Almere die op de opbrengsten (eindtoets) ook 3 jaar achtereen onder de norm scoren (zowel landelijk als op de door de inspectie gestelde ondergrens). Dan word je als school vaak een zwakke school, als de inspectie constateert dat er meer mis is. In 2014 en.... 2015 werd Letterland als zwak beoordeeld. En nu hebben ze waarschijnlijk hun zaakjes zo verwaarloosd met als resultaat zeer-zwak. De PvdA, maar de hele politiek in Almere, denkt met dit soort schr. vragen de boel wat bij te sturen; ze zouden echter eens wat verder moeten kijken. Er komen dit en volgend jaar beslist wat zwakke scholen bij. De teller staat nu op 5 zwakke scholen (of 4 zwak en 1 zeer-wak). Van 2011-2014 is een slordige 9 Miljoen het onderwijs (lees de schoolbesturen) ingepompt om de zwakke basisscholen te bestrijden. Gezien de slechte resultaten op de eindtoetsen van flink wat scholen zullen er dus geheid zwakke scholen bijkomen. Het onderwijs zou het visitekaartje van de stad worden, er zouden een aantal excellente scholen zijn volgens het 9 Miljoen kostende plan. En de resultaten zouden geborgd zijn. Ik vraag me af welke resultaten gezien de slechte prestaties van flink wat scholen op de eindtoetsen. En de ouders zouden transparant voorgelicht worden via een site die SchoolInzichAlmere heette. Heette, want die site bestaat al een paar jaar niet meer. Op een gemeentelijke site (Lea=Lokaal Educatieve Agenda) wordt nog gewoon verwezen naar die niet meer bestaande site. Dus politiek duik er eens in; want ik durf te stellen dat het onderwijsbeleid 2011-2014 gewoon mislukt is.

  reageer
 • Krek

   

  Snel je kind eraf halen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert