OBS Letterland beoordeeld als zeer zwakke school

ALMERE • Ma 21 september 2015 | 10:52 • Maandag 21 september 2015 | 10:52
De PvdA in Almere wil weten hoe het komt dat basisschool Letterland in Almere Stad een zeer zwakke school is geworden. De partij heeft vragen gesteld aan burgemeester en wethouders.

De ouders van de school hebben vorige week te horen gekregen dat de Onderwijsinspectie de school als zeer zwak heeft beoordeeld. Letterland zou te weinig hebben gedaan om het predikaat 'zwak' van zich af te schudden. De school werd vorig jaar als zwak bestempeld door slechte taal- en rekenresultaten. De PvdA wil weten of de school toen begeleiding en ondersteuning van de gemeente heeft gekregen en wat de gemeente doet om Letterland nu weer op de goede weg te krijgen.

Letterland valt onder de Almeerse Scholen Groep ASG. Volgens interim-directeur Paul Stubbé van de ASG kwam het besluit van de Onderwijsinspectie onverwacht. Letterland gaat geplande veranderingen nu versneld doorvoeren. Bovendien is de directeur vervangen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel