Uitbater paviljoen Lucht wil opnieuw uitstel ontruiming

LELYSTAD
Uitbater Mark van Willigen van horecapaviljoen Lucht bij Bataviahaven in Lelystad wil opnieuw uitstel voor het ontruimen van zijn perceel. Het lukt hem niet om het pand maandag leeg te krijgen.

Op 13 april 2010 gaf het college een vergunning af op voorwaarde dat vijf jaar later het perceel in oorspronkelijke staat aan de gemeente moest worden opgeleverd. Volgens wethouder Jop Fackeldey bleek uit een ander contract dat 14 september 2015 de uiterste datum zou zijn. Eerder deze maand gaf Fackeldey de uitbater uitstel tot 21 september.

Volgens Van Willigen kost het ontruimen hem veel geld en wil hij langer de tijd krijgen. Onbekend is of de gemeente Lelystad nu gaat handhaven of opnieuw uitstel zal verlenen. Lelystedeling Ed Voigt, die als burger al eerder het stadsbestuur op fouten heeft betrapt, kaartte destijds deze zaak aan.

reacties (7)

 • Dhr. Slim

   

  Mensen denken jullie wel even na? Natuurlijk kan de gemeente gaan handhaven, en alles slopen en afvoeren, dat kost tenminste Euro. 25.000,- stel dat de bv welke eigenaar is van het pand of prive persoon nou geen geld heeft? Waar verhalen wij ons gemeenschapsgeld dan op? Juist niemand... Nu maakt de gemeente de afweging dat wanneer het verkocht is en opgehaald wordt dat er dan geen kosten hoeven worden gemaakt... Kunnen we ONS geld mooi in iets anders stoppen. belangrijk is dat het niet open meer is, en daar zou anders op gehandhaafd kunnen worden... In onze wereld gaat niet alles exact zoals we van te voren plannen, maar denk altijd na over een gunstige oplossing mensen...

  reageer
 • lelystedeling

   

  Paviljoen Lucht meer Lucht ? Is dit niet: Onzorgvuldig ? Onbehoorlijk ? Onbetrouwbaar ?

  reageer
 • lelystedeling

   

  Eerst rommelen met de contracten: contract 1: 14 april contract 2: 14 september Dan de raad op het verkeerde been zetten met nog een andere datum. Dan 14 september aanhouden. Dan weer uitstel verlenen tot 21 september. En nu tot ? of was 21 september een tikfoutje. Ontruimen en Slopen die handel hetzij door de exploitant, hetzij door de gemeente, want de exploitant heeft een bankgarantie afgegeven voor het geval hij zijn verplichtingen niet zou nakomen.

  reageer
 • Barbara

   

  Ik vind dat de heer Voigt maar beter even buiten de ongeinteresseerde houding van afdeling handhaving van de gemeente kan worden gehouden. Er zijn meerdere oplettende burgers die bot vangen als zij een dringend beroep doen op afdeling Handhaving. Stelt niks voor allemaal. Een paar ambtenaartjes aan het werk houden meer niet .

  reageer
 • kustbewoner

   

  De eigenaar/exploitant van het paviljoen wist al in april dat hij per 14 september 2015 het pand/perceel moest slopen en ontruimen.Hoezo geen tijd ? Hoezo kost het hem veel geld ? Dat is immers het ondernemersrisico meneer van Willigen. Bovendien was het paviljoen bijna de gehele zomer gesloten en had U indien geopend meer omzet kunnen draaien en daarmede de kosten kunnen betalen. Bovendien staat/stond het pand al per 15 juni TE KOOP voor 100.000,-- v.o.n. Uit welingelichte vernomen dat U het pand reeds hebt verkocht, dus hoezo kunt U ontruiming c.q. sloop niet bekostigen. Of is de koop/verkoop geannuleerd door een der partijen ? Maar ook de wethouder speelt een cruciale rol in deze want: Hij heeft U reeds uitstel verleend. Een WEThouder die de wet te handhaven dus, per 22 september de sloopkogel erdoor en de buldozer aan het werk gemeente!

  reageer
 • KC

   

  Je hebt helemaal gelijk. Dit riekt ergens naar vriendjes politiek. Hij heeft trouwens alleen het dak van die smerige aanbouw afgehaald en het gaas van het hek verwijderd. De complete inventaris staat er nog in. Gewoon handhaven en gauw dat lelijk gebouw plat gooien. De laatste jaren was het toch al niet open.

 • laat alle reacties zien
 • news deadline

   

  Ach, niemand heeft er toch last van? Alleen wel beetje raar dat hij om uitstel gaat vragen op de dag dat het eigenlijk al leeg moest zijn. En hoeveel uitstel heeft ie nodig? Misschien een goede plek om vluchtelingen onder te brengen?

  reageer
 • lelystedeling

   

  Hij wist de datum al in april 2015 via de gebruiksovereenkomst en via andere kanalen die hem bereikten. Maar ja, dat heb je met een ex-politicus van de raad van Lelystad

 • willem dronte

   

  Leeg ookal werk mijn zoon daar weg met dit lelijk ding hoordt niet aan de kust

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert