Arrestatie na wilde achtervolging op A6

ALMERE
Twee mannen zijn zondagochtend vroeg aangehouden na een achtervolging op de snelweg A6 bij Almere. Dat heeft de politie maandagmiddag bekend gemaakt. Het rijbewijs van de bestuurder is ingenomen omdat hij volgens de politie te veel alcohol had gedronken.

Agenten zagen het tweetal rijden over de Veluwedreef in Almere Stad en wilden de mannen aanhouden. Toen de bestuurder het stopteken zag, ging hij ervandoor en reed de snelweg op richting Amsterdam. Verschillende politieauto's hebben geprobeerd de auto tot stoppen te dwingen. Bij de achtervolging werden snelheden van 170 kilometer per uur gereden.

De bestuurder nam de afslag Almere Poort en het lukte de agenten uiteindelijk om de auto aan de Audioweg te stoppen. Na een blaastest bleek dat de bestuurder meer dan twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn passagier is vlak na de aanhouding vrijgelaten.

reacties (3)

 • maikel

   

  Ik was vanmorgen onderweg naar amsterdam en werd ingehaald door de bestuurder en politie. Maar ze zijnop de snelweg aangehouden. Hun auto stond stuk en ernstig beschadigd op de snelweg en niet bij almere poort

  reageer
 • Dick

   

  Dan zal ik ook ff zeuren, de agenten wilden de MANNEN staande houden. Maar klasse actie om deze heren uit het verkeer te halen. Drank en autorijden gaan nou eenmaal niet samen!

  reageer
 • Ik

   

  Agenten wilden de auto staande houden en niet aanhouden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert