Arrestatie na wilde achtervolging op A6

ALMERE • Ma 21 september 2015 | 16:23 • Maandag 21 september 2015 | 16:23
Twee mannen zijn zondagochtend vroeg aangehouden na een achtervolging op de snelweg A6 bij Almere. Dat heeft de politie maandagmiddag bekend gemaakt. Het rijbewijs van de bestuurder is ingenomen omdat hij volgens de politie te veel alcohol had gedronken.

Agenten zagen het tweetal rijden over de Veluwedreef in Almere Stad en wilden de mannen aanhouden. Toen de bestuurder het stopteken zag, ging hij ervandoor en reed de snelweg op richting Amsterdam. Verschillende politieauto's hebben geprobeerd de auto tot stoppen te dwingen. Bij de achtervolging werden snelheden van 170 kilometer per uur gereden.

De bestuurder nam de afslag Almere Poort en het lukte de agenten uiteindelijk om de auto aan de Audioweg te stoppen. Na een blaastest bleek dat de bestuurder meer dan twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn passagier is vlak na de aanhouding vrijgelaten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel