Uitstel voor ontruiming horecapaviljoen Lucht

LELYSTAD
Eigenaar Stoopman van horecapaviljoen Lucht bij Bataviahaven krijgt van de gemeente Lelystad tot vrijdag de tijd om aan te tonen dat het pand werkelijk verkocht is. Vervolgens krijgt hij nog 14 dagen de tijd om het paviljoen te ontruimen. Dat laat de gemeente Lelystad weten.

Het pand aan de kust had eigenlijk maandag al leeg moeten zijn. Maar ondernemer Mark van Willigen, die het pand huurt, zegt voor de ontruiming meer tijd nodig te hebben.

Als eigenaar Stoopman het pand binnen enkele weken niet ontruimt, zal de gemeente het werk voor hem opknappen en de kosten verhalen.

In 2010 gaf de gemeente een vergunning af voor het horecapaviljoen. Dat gebeurde op voorwaarde dat vijf jaar later het perceel in de originele staat aan de gemeente moest worden opgeleverd.

reacties (15)

 • kustbewoner

   

  Dan bent U zeker de enigste klant, bovendien is het pand wegens bedrijfsbeëindiging deze maand al gesloten.

  reageer
 • lelystedeling

   

  Klinkklare onzin wat U daar schrijft

  reageer
 • Klant

   

  eerr n mooi project weg mede door zeurende kustbewoner die de hele dag niks beter te doen heeft dan vergunningen uit te zoeken Marc succes

  reageer
 • Vinnie

   

  Het wordt maandag de 28e gesloopt en er schijnt naar wat ik gehoord heb een viertal gebouwen te komen voor 400 asielzoekers. Moet eind oktober al klaar zijn.

  reageer
 • kustbewoner

   

  Vandaag, 22 september 2015, had het pand gesloopt te zijn en de grond in oorspronkelijk staat/geschoond weer aan de gemeente te zijn overgedragen. Resultaat vandaag niet zichtbaar. Alles nog bij het oude.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • kustbewoner

   

  Niet de uitbater krijgt uitstel van de gemeente maar de eigenaar van het pand de heer W.Stoopman. Hij dient het perceel te slopen c.q. te ontruimen op de afgesproken datá's. Hij is dus verantwoordelijk ! De uitbater en de eigenaar dienen onderling de zaak tot ontruiming te regelen.

  reageer
 • KC

   

  Wat is een paar weken. Dat is wel een ruim begrip. Wil je een dwangmiddel hebben, wat al 2 keer is mislukt, dan kan de gemeente, op kosten van de eigenaar, het pand verwijderen.

  reageer
 • ook een kustbewoner

   

  Wat ik niet begrijp is dat er in het hele afgelopen jaar nauwelijks enig leven uit die tent gekomen is. Hoe druk moet je zijn om geen tijd te hebben te doen wat kennelijk de bedoeling is. Handjes uit de mouwen zou ik zeggen. Ben overigens ook wel erg benieuwd wat de volgende bestemming zal worden.

  reageer
 • KC

   

  Helemaal juist, Lelystad zit met de gebakken peren. Men had hun vriendjes veel eerder moeten aanpakken. Het is gewoon een aanfluiting Job.

  reageer
 • raadsvolger

   

  De betrokken wethouder(s) houden hun rug niet recht en zakken door de knieen voor de uitbater/eigenaar. Wat een afgang en de gemeenschap opzadelen met de kosten.

  reageer
 • kustbewoner

   

  De exploitant van het paviljoen dient de zaak niet alleen te ontruimen maar ook te slopen en het perceel in de oorspronkelijke staat weer op te leveren aan de gemeente Lelystad. Kosten zijn voor rekening van de uitbater/exploitant/eigenaar, maar die zullen zich wel technisch failliet laten verklaren en zo de gemeenschap opzadelen met de kosten.

  reageer
 • kustbewoner

   

  Welja, uitstel om zich failliet te laten verklaren en de gemeente opzadelen met de kosten. Wethouder van Financien Fackeldey: hebben we geld teveel ?.

  reageer
 • Jaap

   

  Wat weer een zure reactie,als dat de bedoeling was had hij dat al lang kunnen doen. Wat maakt een paar maanden nou uit op een plek waar voorlopig niets gebeurd.

  reageer
 • LELYSTEDELING

   

  Uitstel met een paar weken ? Hoeveel weken ? Kan hij zich mooi failliet laten verklaren en de gemeente ( de gemeenschap) opzadelen met de kosten. Dezelfde truc geschiedde bij een ander pand waarbij de gemeente partij was (Kosten 150.000 euro)

  reageer
 • HANS

   

  Weet iemand wat hiervoor in de plaats komt? Gaat het tweede appartementen complex er dan toch komen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert