Aantal locaties in beeld voor opvang asielzoekers

NOORDOOSTPOLDER
Burgemeester Aucke van der Werff heeft een aantal locaties in Noordoostpolder aangemerkt waar eventueel vluchtelingen kunnen worden opgevangen. Dat zei Van der Werff maandagavond bij een vergadering in het gemeentehuis.

Om welke opvangplekken het precies gaat, wilde de burgemeester niets kwijt om geen onrust te zaaien. Van der Werff beaamde wel dat het voormalige verzorgingshuis De Golfslag in Emmeloord in beeld is als mogelijke opvanglocatie.

De burgemeester gaat binnenkort een gesprek voeren met de eigenaar van De Golfslag en met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Dan hoopt hij ook te horen of het huidige azc in Luttelgeest uitgebreid moet worden.

reacties (23)

 • Ibrahim

   

  Jo Jo, volgens mij weet jij niet de definitie van Geluk! voor geluk hoef je niet ver te reizen kan je overal vinden. De veiligheid daarentegen niet, daarvoor je soms behoorlijk afstand afleggen. En natuurlijk zullen mensen zijn die naar meer welvaart zoeken ipv veiligheid, dat is al sinds het bestaan van de mens zo. We leven op 1 aardbol waar iedereen recht heeft op een stukje, gelobaliseering wat nu gaand is maakt het nog mooier!

  reageer
 • jo jo

   

  Ron zet nou toch eens je oogkleppen af. De meeste die hier naartoe komen zijn gelukzoekers. Dat weet toch eigenlijk iedereen....

  reageer
 • Ron

   

  Je zal zelf maar op de vlucht zijn... de meeste vluchtelingen vluchten niet voor niks... natuurlijk hebben velen het liever niet te dicht bij hun huis, maar vergeet niet dat ook onze ouders/grootouders een jaar 70/75 geleden erg blij waren met alle hulp in welke vorm dan ook.

  reageer
 • truus

   

  Tja en door geen plaatsen bekend te maken is er dus geen onrust. In mijn beleving wekt dat onrust op.. Maar door geen locatie bekend te maken kan er ook niemand gaan dwarsliggen,wel zo gemakkelijk voor gemeente Noordoostpolder. Kortom ik weet het niet meer, maar voel me inmiddels behoorlijk genomen.

  reageer
 • Hindrik

   

  Hé, gelukkig, er zijn ook nog positieve geluiden !

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • jan zuid flevo

   

  OOk in Zeewolde opvang na nodig protest. Politici dienen een ander doel kennelijk dan de landelijke opinie? We zien genoeg op tv, de vader des huizes komt alleen, laat vrouw en kinderen achter, die mogen straks ook komen. Eén vluchteling kost 26.000 euro per jaar hoorde ik op Omroep Flevoland (heer Flipse), dus met huidige ontwikkeling, quote"komt dat uit op 4 miljard per jaar". Volgend jaar geen belastingvoordeel, helaas.

  reageer
 • eric01

   

  De flats bij de lange nering zal de burgervader ook wel op het oog hebben. De sloop hiervan ligt al een poosje stil.

  reageer
 • In de getto..

  reageer
 • me

   

  De golfslag lijkt mij zeer geschikt voor tijdelijke opvang van mensen met kleine kinderen. Die kan je toch ook niet in een sporthal dumpen. Voor ouderen die achter een rollator strompelen zijn die kamers veel te klein, maar voor een jonge moeder met Baby of peuter kan het wel een tijdje.

  reageer
 • Emmeloorder

   

  Als een meerderheid van de gemeenteraad een motie aanneemt die oproept tot het opvangen van meer vluchtelingen dan zou je toch zeggen dat dit een meerderheid van de inwoners vertegenwoordigt... Democratie dus. Het is jammer dat alleen de mensen die tégen opvang zijn van zich laten horen. Laat dit nou ook de mensen zijn die een grote mond hebben over 'democratie' in navolging van grote vriend Geert

  reageer
 • eigenvolk

   

  De nederlander staat voortaan achteraan in eigen land huurwoningen zorg enz

  reageer
 • jo jo

   

  Die burgemeester is niet wijs.

  reageer
 • Espelaar

   

  Studenten die er willen wonen voor ONbepaalde tijd? Dat is nu juist wat níet meer kan in dit gebouw. Het gaat hier nu om een tijdelijke NOOD-opvang.

  reageer
 • Moi

   

  Middenin de stad, vlak naast het bos en de winkelstraat lijkt me niet raadzaam. Bezint eer ge begint.

  reageer
 • gerdina

   

  Onze ouden van dagen eruit gewerkt en dat anti kraak gedoe is ook een lachertje. Ik ken jongens die studeren en daar graag wilden wonen voor onbepaalde tijd maar zijn afgewezen omdat.....? In de Noordoostpolder zijn maar enkele bedden voor noodopvang,doorstromen doet het daar niet dus zwervers/daklozen/uit huis gezette gezinnen laten we lopen op straat. Ik weet dat het een gevaarlijke uitspraak is maar door de huidige ontwikkelingen en door de ellende waarin sommige polderbewoners zitten zeg ik nu ook: "Eigen volk eerst". Irak konden we bevrijden van een dictator maar o.a. Syrië kunnen we niet helpen zodat de mensen niet hoeven te vluchten?? Vaag!!!

  reageer
 • Ronja

   

  Kun je nagaan hoe er al gesproken wordt ...'om geen onrust te zaaien'. Ze weten drommels goed hoe de bevolking erover denkt.

  reageer
 • Carry

   

  Nee de golfslag kan niet! Als het niet veilig is voor onze ouderen dan ook geen zogenaamde vluchtelingen erin. Ouderen worden aan hun lot over gelaten moeten maar verhuizen maar voor vluchtelingen kan alles. Mooi niet!

  reageer
 • henk

   

  ziekenhuis, golfslag, wat oude pandjes op het industrieterrein, Netl tentenkamp, de voorst, eigen wijze Bant, Polenhotel Bant, waterlab en natuurlijk bij de burgemeester thuis.

  reageer
 • hoi

   

  we staan al in de top 3 qua opvang maar er moeten er dus nog meer komen. De Golfslag was niet meer bewoonbaar voor ouderen en moest om die reden leeg en nu komen er vluchtelingen in? Het wordt bewoners ongevraagd door de strot geduwd, wat een hypocriet zootje zeg. In het Gemeentehuis kunnen er ook nog wel 100 geplaatst worden.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Het wordt een suprise actie voor himself en de raad, het politiebureau is in beeld.

  reageer
 • Nopper

   

  Vd Werff wil geen onrust.... Als de meerderheid van de inwoners in de NOP voor opvang zou zijn, ontstaat er toch geen onrust .. ??? Blijkbaar is de meerderheid dus tegen ! Hoezo democratie ?? Als vd Werff zich oprecht bekommert om deze mensen, laat hij ze dan in Marknesse (woonplaats vd Werff) plaatsen. Dan kan hij deze mensen alle aandacht geven en weet hij na enkele weken exact wat de reden van de onrust is.

  reageer
 • roelof

   

  Zolang de gemeente NOP en de staat nog niet fatsoenlijk voor de eigen inwoners kan zorgen, met name in de zorg en huisvesting, zijn ze nu bang op weerstand van de bevolking.

  reageer
 • wallander

   

  Geen locatie bekend maken?Gaan we ondergronds in de NOP?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert