Werkstraffen geëist voor vechtpartij Meerpaaldagen

LELYSTAD • Di 22 september 2015 | 16:51 • Dinsdag 22 september 2015 | 16:51
Het Openbaar Ministerie heeft werkstraffen geëist tegen zes jongens wegens openlijk geweld op de Meerpaaldagen van vorig jaar. De vechtpartij leidde uiteindelijk tot het doodsteken van de 17-jarige Akif Korkmaz uit Dronten. Daarvoor werd in mei de 20-jarige Juliano S. uit Lelystad al veroordeeld tot 6 jaar cel.

Groep uit Lelystad
Het ging om twee groepen jongeren. Aan de ene kant was er een groep uit Lelystad, waarvan vier zich vandaag moesten verantwoorden voor de rechtbank. Ze zijn tussen de 17 en 22 jaar oud en behoren tot de groep van Juliano S. Drie van hen moeten, als het aan het OM ligt, werkstraffen van 40 tot 60 uur uitvoeren. Ze zouden Akif en twee andere verdachten hebben mishandeld.
Voor de vierde jongen vraagt het OM vrijspraak.

Andere groep
Twee andere jongens, van 16 en 22 jaar, worden door het Openbaar Ministerie verdacht van openlijk geweld tegen de groep uit Lelystad. Zij lieten zich volgens het OM niet onbetuigd en zouden iemand bij de keel hebben gepakt, hebben geschopt en geslagen en gedreigd hebben oorbellen uit te snijden. Tegen de jongen van 16 is een werkstraf van 30 uur geëist. De officier van Justitie heeft tegen de 22-jarige verdachte 120 uur werkstraf geëist plus een maand gevangenisstraf wegens een eerdere veroordeling voor diefstal.

De rechtbank doet uitspraak op 5 en 6 oktober.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel