PVV vertrouwt Floriade niet toe aan nieuwe wethouder

ALMERE
De Almeerse raadsfractie van de PVV vertrouwt het dossier van de Floriade niet toe aan de nieuwe PvdA-wethouder Tjeerd Herrema. De vervanger van wethouder Henk Mulder is in Amsterdam afgetreden wegens de kostenoverschrijdingen bij de Noord-Zuidmetrolijn.

De PVV vindt het niet handig dat een miljoenenproject als de Floriade terechtkomt bij een wethouder met een dergelijk verleden. Daarnaast is het volgens de partij ook een risico dat Herrema niet vanaf het begin bij de plannen voor de tuinbouwtentoonstelling is betrokken.

Het dossier van de Floriade zou daarom ondergebracht moeten worden bij een andere wethouder. Het voorstel van de PVV wordt donderdag besproken tijdens de gemeenteraadsvergadering. Dan zou ook Herrema worden benoemd, maar dat is uitgesteld omdat de nieuwe wethouder in het ziekenhuis ligt.reacties (12)

 • Dirk

   

  Haha, de Floriade is een politiek speeltje! Ziet niemand dat dan? Is niks, wordt niks tenzij het privaat wordt opgepakt. Maar daar zijn onze ambtenaren te hebberig voor! Stel je voor dat je geen zeggenschap hebt en een ander wel succes boekt? Bedankt PvdA, gaat weer veel geld verloren. Maar ja het salonsocialisme prevaleert weer eens... Triest!

  reageer
 • -Z-

   

  Neen .W., de PVV heeft geen kans gehad. Alle andere partijen hebben toen een cordon sanitaire (ik ken ook moeilijkere woorden ja) rond de PVV gelegd. En, wat heeft een coalitie plek te maken met dit bericht ? Juist als oppositiepartij dient de PVV alert te zijn zoals in deze. Op het Floriadedossier blijken zij daar nochtans de enige partij in te zijn. Je analyse is absoluut niet grondig.

  reageer
 • Luca

   

  Heel terecht van de PVV dat zij Herrema niet zomaar een miljoenenproject toevertrouwen. De man heeft in Amsterdam bewezen geen kennis, kunde en inzicht te hebben. Bij hem is 1+1=6 en tot op de dag van vandaag weigert hij zijn fouten in te zien. Ik hoop dat de PVV gesteund wordt door de rest van de raad, uiteraard zonder PvdA want die zal nooit kritisch naar eigen partijleden kijken.

  reageer
 • Klaas

   

  Floriade de grootste ramp van Almere. De huidige coalitiepartijen hebben kilo's boter op hun hoofd. Nu hebben ze nog een grote mond dat het een groot succes gaat worden. Wacht maar het wordt een ramp. Hoe kan het dat andere floriade evenementen allemaal met grote tegenvallers te maken hebben gehad. Raadsleden in Almere hebben de ziekte van gekte.

  reageer
 • frederique s

   

  Geef de portefeuille maar aan Frits Huis, dan koopt ie er ook nog een oude boot bij waar niemand op zit te wachten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  In welke coalitie zit de PVV? Ze hebben nochtans de kans gehad er eentje op te zetten.

  reageer
 • ron

   

  een beetje kort door de bocht argument van PVV zeker om daar achteraf mee te komen ; kom er dan eerder mee; zo goedkoop om te zeuren nadat beslissingen zijn genomen. overigens zie ik geen voordeel als het iemand zou zijn die wel vanaf begin bij dit dossier was betrokken (wel zie ik juist nadelen) Herrema zou nog nee kunnen zeggen omdat hij er met een frisse blik in gaat.

  reageer
 • Go Antje!

  reageer
 • Antje Ha

   

  Herrema heeft de NZlijn niet gestart en is veel later wethouder geworden en is alleen vanwege de politieke verantwoording afgetreden. Niet omdat hij het zelf fout deed. Dat weten die zanikers van PVV ook wel.

  reageer
 • johan

   

  Ja, lekker aan meneer Huis geven, dat helpt, hahaha

  reageer
 • Theo

   

  Hoe is het mogelijk, dat een wethouder,die in Amsterdam ontslag moest nemen, wegens slecht presteren, dat hij in Almere weer als wethouder aan de slag kan. Heeft de PVDA helemaal geen capabele, onbesproken kandidaten meer?

  reageer
 • Hannes

   

  Tegen deze dossier houd geen wethouder stand. Het is alleen de kunst om de problemen onder de pet te houden. En die zullen er geheid onder vandaan komen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert