Een derde meer voertuigen gestolen

URK
In de eerste zes maanden van dit jaar zijn er op Urk een derde meer voertuigen gestolen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Aanpak Voertuigencriminaliteit. Het gaat onder meer om auto's, aanhangwagens, motoren en bromfietsen.

In bijna alle andere Flevolandse gemeentes is er juist een daling van het aantal roven te zien. Behalve in Noordoostpolder, daar bleef het aantal nagenoeg gelijk.

In totaal zijn er in Flevoland 207 voertuigen gejat. Meer dan de helft in Almere, namelijk 126. Zeewolde had de minste diefstallen, 5.

reacties (8)

 • Koos Almere

   

  Noordoostpolder is geen provincie, laat dat duidelijk zijn. Het artikel zegt dat het in de noordoostpolder vrijwel gelijk is gebleven. In Urk is het toegenomen. Okay. Dat is dus zeker wel interessant, want in de rest van de Noordoostpolder is het dus afgenomen. Dan valt het op dat het in Urk juist is toegenomen; en nog sterk ook.

  reageer
 • knielus

   

  Zou Frenky hier de webmaster zijn toevallig?

  reageer
 • sneaky

   

  Omroepflevoland moet urk er weer bijhalen, klinkt wat mooier dan noordoostpolder

  reageer
 • Geert

   

  Mijn fiets staat altijd op slot.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Ik heb de cijfers ook even bekijken en voor postcodegebied 83(dat is dus inderdaad Noordoostpolder, Urk maar ook Vollenhove etc) gaat het in totaal om 27 voertuigen over 1e helft 2015 t.o.v. 28 voor 2014. Als dat al voor zo'n groot gebied het totaal is dan is het aantal voor Urk dus zeker vele malen kleiner(waar haalt OF de cijfers voor Urk vandaan). Met zulke absolute cijfers is het niet echt verantwoord om conclusies te trekken dus wat wil Omroep Flevoland nu precies zeggen met de titel??? Een titel Daling aantal voertuigdiefstallen in provincie was toepasselijker geweest mijns inziens.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dalje

   

  3 in plaats van 2

  reageer
 • johan

   

  Het artikel gaat over Urk, en in mindere mate over de andere 5 gemeenten. De regio is echter Noordoostpolder... Raar;)

  reageer
 • Swiebertje

   

  In absolute cijfers, waar hebben we het precies over? Percentages zeggen niks.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert