Verbouwing Kunstlinie pas volgend jaar van start

ALMERE
De verbouwing van de Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) begint pas volgend jaar mei. De reden voor de vertraging is volgens een woordvoerder de tijd die het kost om plannen te maken en het project aan te besteden. Bovendien wil men met de verbouwing wachten tot na het schouwburgseizoen, zodat theaterbezoekers geen last hebben.

Het pand van de Schouwburg Almere moet worden aangepast, omdat verschillende culturele instellingen er hun intrek in hebben genomen om samen KAF te gaan vormen. Over die samenvoeging en de verbouwingskosten is veel te doen geweest. De 3,5 miljoen euro die nodig is voor de aanpassingen stuitte op weerstand in de gemeenteraad.

De verbouwing duurt van mei tot en met september 2016. De Kunstlinie Almere Flevoland wordt komend weekend feestelijk geopend.

reacties (2)

 • ron

   

  een klein jaar uitstel: wat zijn de gevolgen ? wat kan er nu dat kleine jaar niet ? wie zijn daar nu de dupe van ? ofwel wat is het werkelijke uitvoeringsgevolg van dit uitstel ?

  reageer
 • Tja

   

  Bekijk die laatste foto nou eens, die onzin mag je toch geen kunst noemen? Als een kind zak tekent denk je als volwassene, nou dat is leuk voor zijn of haar leeftijd. Nu kliedert een volwassene dit bij elkaar en het is kunst? Laten we eens stoppen met dit te subsidiëren en nuchter blijven denken. Vooral die elitaire gedachte dat men dit wel als kunst en degene die het als kliederwerk zien, niet serieus nemen, stoort me mateloos

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert