Verbeek en Appelman op dienstreis voor Floriade

FLEVOLAND
Commissaris van de Koning Leen Verbeek en gedeputeerde Jan Nico Appelman gaan van 2 tot 4 oktober naar Milaan om te spreken over de Floriade. Ze overleggen met tien landen over samenwerking in de loop naar de Floriade in 2022. Ook willen ze in Milaan afspraken maken over een campus voor groen onderwijs op het Floridaterrein.

Het thema van de World Expo in Milaan is 'Feeding the planet, energy for life'. Volgens de provincie is de Floriade in 2022 weer het eerste evenement na Milaan waar het thema voeding centraal staat. Daarom ziet de provincie mogelijkheden om afspraken te maken.

Verbeek en Appelman hopen met Italië, België, Verenigde Staten, China en het Verenigd Koninkrijk al plannen te maken. Met vijf andere landen worden verkennende gesprekken gevoerd.

reacties (12)

 • -Z-

   

  Het Utopia-eiland geeft zichzelf in de toekomst een unieke status. Die van utopisch denken en handelen, en het eiland zelf zal laten zien wat dat betekent.

  reageer
 • Hannes

   

  De nieuwe economie en technologie is door de Floriade niet meer bij te houden. Wat de strategie betreft loopt de Floriade zeker achter. Nogmaals op deze locatie komt het niet tot zijn recht. Het gaat er nu om dat er een wijk komt van 600 woningen. "Jammer genoeg"

  reageer
 • Pzaal

   

  En zo dalen we langzaam af op die bodemloze put van minimaal 120 miljoen of meer die de floriade heet.

  reageer
 • ron

   

  geef het geld liever aan de voedselbank dan die snoepreizen

  reageer
 • Jacob

   

  Om in dit verband maar eens een bekende caberatier te citeren: "Waarom bevestigen die gasten bij voortduring het vooroordeel dat ik tegen ze heb".

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • peteratea

   

  Ik had Marc van Rooij, de burger initiatiefnemer van de Floriade ook meegenomen. Van Rooij heeft stichting FSC 40 Foundation, die bij mijn weten ook in Milaan heeft geadviseerd. Op binnenkort (15 oktober?) wordt daar in Milaan een groot Food Security project getekend met de inmiddels aangesloten steden van de C40,... Nee, Almere zit daar niet bij. Almere had zo haar eigen ideeën en schoof die van Van Rooij maar wéér eens opzij. De heren Appelman en Verbeek komen gewoon te laat want Almere hoort er - in tegenstelling tot Amsterdam - helemaal niet bij. Almere heeft de boot allang gemist.

  reageer
 • marc van rooij

   

  Een aantal jaren geleden, ben ik begonnen dat de strategie over de Floriade zou moeten gaan over mondiale voedsel veiligheid. In dit licht zou de basis moeten zijn 1) geografische ligging van een metropool (ondergrond klimaat etc.) 2) demografische profiel van de inwoners 3) behoefte van de mensen. De Floriade had een leading rol kunnen spelen in het verbinden van vraag en aanbod (probleem en oplossing) zonder zelf te pretenderen dat je de wijsheid in pacht hebt. In dit ligt is er ooit voorgesteld dat de C40 een (het netwerk van de 60 grootste metropolen en mooie spring plank is om dit te bewerkstellen. In dit netwerk was voedselveiligheid nooit een aandachtspunt. Er is toen contact gezocht met amsterdam om in het licht van de Floriade samen met Amsterdam als leidende partij een rol te spelen binnen dit netwerk en daarmee in 1 klap alle metropolen te verbinden aan de Floriade. I.v.m. allerlei politiek agenda's en anders zaken, is dit helaas nooit van de grond gekomen. (een gemiste kans) het concept en idee zijn echter wel doorgezet en met als gevolg dat op 15 oktober in Milaan de foodpolicy wordt getekend. de C40 maakt een belangrijk deel uit van deze beweging en dit is voor het eerst dat er een dergelijk grote overeenkomst wordt gesloten waar zoveel wereld spelers bij betrokken zijn.

 • Barbara

   

  Slechts 2 dagen aan het werk in Milaan verschilt toch niet veel van wat de heren dagelijks hier aan werk verrichten? Maar, in het regeerakkoord van het kabinet Rutte staat een voorgenomen bezuiniging voor het Groene onderwijs van 55 miljoen euro vanaf 2016.

  reageer
 • Jay

   

  Tuurlijk niet! Dit is toch een lekker snoepreisje? Eersteklas hotel, lekker eten en drinken en een beetje over dat fake-project kletsen... kan niet beter toch!

  reageer
 • pieter p

   

  waarom deze twee? Er is toch een floriade bv ? die zijn toch de baas ? En niemand uit Almere ? Wat een raar verhaal....

  reageer
 • George

   

  Leuke snoep reisjes!

  reageer
 • Tja

   

  Dit gaat zoveel geld kosten, en dat om bepaalde bobo's zich belangrijk te laten voelen.

  reageer
 • bb

   

  Horen ze dan niet naar nederland te komen als wij het organiseren

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert