Bestuurders zijn alert op moslimextremisme

FLEVOLAND • Do 24 september 2015 | 0:20 • Donderdag 24 september 2015 | 0:20
Moslimextremisme is ook in Flevoland aanwezig. Dat is de conclusie van een bijeenkomst woensdagavond van bestuurders uit Flevoland over radicalisering en jihadisme. De avond op het stadhuis van Almere werd georganiseerd door de Vereniging van Nederlandse gemeenten. De voorzitter van de afdeling Flevoland: burgemeester van Dronten Aat de Jonge leidde de bijeenkomst.

"We moeten niet naïef zijn. We moeten onze ogen open houden, het is er gewoon", aldus De Jonge. Het doel van de avond was om bestuurders handvatten te geven hoe om te gaan met radicalisme en jihadisme. Een onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van jeugd, welzijn en integratie hield een lezing. De conclusie van de avond is dat er veel beter gecommuniceerd moet worden en daar wordt direct mee begonnen.

Er waren geen vertegenwoordigers van moslimorganisaties aanwezig op de avond. Dat is een volgende stap volgens De Jonge.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel