Statenleden ontevreden over informatie rondweg

DRONTEN
Meerdere statenleden vinden dat zij niet snel genoeg geïnformeerd zijn over het duurder uitvallen van de nieuwe rondweg ten noorden van Dronten. Dat bleek woensdagavond op een vergadering van Provinciale Staten.

Zoals het er nu voorstaat valt het project bijna vier miljoen euro duurder uit dan verwacht en loopt het een jaar vertraging op. Volgens gedeputeerde Jaap Lodders mede omdat er eerst uitgegaan was van een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. Dat is gewijzigd in 100 kilometer per uur en dat is duurder omdat er ook inhaalstroken moeten worden aangelegd.

Statenleden constateren dat in alle stukken al van begin af aan 100 km per uur vermeld staat. Ze zeggen niet te hebben geweten dat de gedeputeerde uitging van 80 km. Ze vinden het slordig dat Lodders niet eerder duidelijkheid heeft verschaft.

reacties (3)

 • mike

   

  Gewoon geen nieuwe weg

  reageer
 • Jantine

   

  Nou Omroep Flevoland, dit bericht roept wel wat vragen op. Over hoeveel of welke Statenleden hebben we het? Vond de meerderheid dat de informatievoorziening onder de maat was? Hebben ze er over gestemd? Oftewel: wat was de conclusie na het debat?

  reageer
 • Klaas

   

  Aftreden en Door .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert