Nieuwe Rembrandts straks ook in Aviodrome te zien

LELYSTAD
Als het Rijksmuseum in Amsterdam er in slaagt twee nieuwe Rembrandts aan te schaffen, zullen de schilderijen ook in de Aviodrome in Lelystad te zien zijn. Dat meldt de Volkskrant.

Het Rijksmuseum wil de portretten van Maerten Soolmans en Oopjen Coopt graag aan de collectie toevoegen en vindt dat de schilderijen in alle provinciehoofdsteden te zien moeten zijn. Er is daarom alvast een lijst met twaalf musea vastgesteld, waar de schilderijen telkens vier dagen te zien zullen zijn.

De mogelijke aankoop van de portretten heeft de afgelopen dagen voor ophef gezorgd. Dat kwam met name door het bedrag van 160 miljoen euro dat de familie Rothschild, de huidige eigenaar, ervoor wil hebben.

reacties (14)

 • ron

   

  Dacht ik toch altijd dat ingenieurs konden rekenen. vergeten we nog even extra bewaking transport en verzekering. maar laten we dit eens over 40 jaar uitsmeren betekent 5500 euro extra inkomsten elke dag 7 dagen per week 365 dagen per jaar . extra vanwege deze 2 schilderijen ... jij gelooft dat ? dat argument werd ook gehanteerd voor alle eerdere aankopen. Nu daar geloof ik niks van .... liegen uit andermans portemonnee

  reageer
 • Joke

   

  Ingrid, we kunnen toch ergens beginnen.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Dat is helemaal niet zo. Aviodrome is een succes waar men drukte aankan en het is voor de polderbewoners veel beter bereikbaar. Zo'n tentoonstelling wordt een gekkenhuis. Men mag de beveiliging wel goed opschroeven.

  reageer
 • De ingenieur

   

  U heeft geen idee van de verhouding van de kosten. Die magere 80 miljoen van het Rijk is een druppel op de gloeiende plaat van de gezondheidszorg. Het is nog geen daggeld. De schilderijen zijn er voor generaties en verdienen zichzelf terug. Ga vooral niet kijken.

  reageer
 • Barbara

   

  Het vet profiteren van commercieel talent van de Rothschild's tegenover het hoofd net boven water kunnen houden van diverse musea. We trappen er met zijn allen weer in.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ingrid

   

  Beetje appels en peren. Zo vind ik het belachelijk dat een veelvoud van dit bedrag wordt gestopt in de JSF, waarvan nu al bekend is dat het nog veel meer gaat kosten. Dat geld kan ook naar de zorg. Zo zijn er nog veel meer dingen te bedenken! Als Wilders een vent is, betaalt hij zijn beveiliging uit eigen zak, kan dat ook naar de zorg. Zijn getreiter en angstaanjagerij heeft al lang niks meer met vrijheid van meningsuiting te maken.

  reageer
 • lelystedeling

   

  Waarom in pretpark Aviodrome ? Erfgoedcentrum Nieuw Land betere locatie.

  reageer
 • Roel

   

  Ik vind het de waanzin ten top dat men dit bedrag uitgeeft voor 2 schilderijen. Of krijgt de zorg in Nederland hetzelfde bedrag er bij?

  reageer
 • De ingenieur

   

  De koop is nog niet gesloten. De wens tot tentoonstelling in de provincie is van de minister en zeker niet van het Rijksmuseum. Vier dagen is veel te kort. Minimaal een maand per provincie of een aantal dagen afhankelijk van het aantal inwoners rond de expositie-stad.

  reageer
 • Joke

   

  Als je het nu toch over weggegooid geld hebt.....

  reageer
 • Lischa

   

  Daar wil ik wel heen. Wanneer kunnen we kaartjes kopen?

  reageer
 • De Vries

   

  Aviodrome? Neeee! Museum Nieuw Land is de juiste plaats. Aviodrome is een pretpark voor kinderen waar buiten een stel vliegtuigen staat weg te roesten en binnen al jaren niks verandert is.

  reageer
 • joop

   

  waarom niet in het KAF in Almere !!!

  reageer
 • Antje Ha

   

  4 dagen??? Dat is wel erg weinig. En dan is Flevoland nog een kleine provincie waar men ook gemakkelijk naar Amsterdam kan. Voor Groningen, Enschede of Maastricht is dit echt veel te weinig.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert